Een Extensie Vervangen Door Windows XP

Inhoudsopgave:

Een Extensie Vervangen Door Windows XP
Een Extensie Vervangen Door Windows XP

Video: Een Extensie Vervangen Door Windows XP

Video: Een Extensie Vervangen Door Windows XP
Video: How to download and install Windows 10 instead of Windows XPVista in 2021.Step-By-Step. 2024, Maart
Anonim

Het wijzigen van een bestandsextensie in Windows XP is een vrij eenvoudige handeling die u slechts een paar minuten kost. Wat is de bestandsextensie? Hoe maak ik het zichtbaar en pas ik het aan?

Dossiermap
Dossiermap

Wat is bestandsextensie

De bestandsextensie in elk besturingssysteem is de laatste paar tekens na de punt in de bestandsnaam, bijvoorbeeld: bestandsnaam.txt (tekstbestand) of bestandsnaam.zip (archief). Ze zijn zo ontworpen dat de programma's die op uw computer zijn geïnstalleerd, kunnen herkennen hoe ze met het bestand moeten werken. Als de extensie ondeskundig wordt gewijzigd, bijvoorbeeld van.txt naar.avi, kan de computer het bestand niet correct openen. Maar soms is het nodig om de extensie te wijzigen, bijvoorbeeld voor programmeurs die met HTML werken. De originele code wordt geschreven in een tekstbestand gemaakt door Kladblok, opgeslagen en vervolgens wordt de extensie handmatig gewijzigd in.html. Dit bestand wordt nu standaard geopend als een webpagina met een browser.

Hoe de bestandsextensie te zien

Standaard staat Windows XP de gebruiker niet toe om bestandsextensies te zien. Om ze te openen, moet u een map openen, op "service" klikken in het bovenste paneel en het item "mapeigenschappen" selecteren. Ga in het geopende menu naar het tabblad "weergave", blader door de lijst en schakel het selectievakje "extensies voor geregistreerde bestandstypen verbergen" uit. Klik daarna op "Toepassen" en sluit het menu. Nu heeft elk bestand in alle mappen op de computer niet alleen het naamgedeelte, maar ook de extensie die volgt op de punt. Een belangrijke verduidelijking: de extensie zijn de tekens die volgen op de laatste punt in de bestandsnaam. Zo wordt het bestand.exe.doc door de computer niet geïnterpreteerd als een uitvoerbaar.exe-bestand, maar als een Microsoft Word-document. Het is erg belangrijk om altijd de bestandsextensie te zien. Er is nog steeds een virus op internet vermomd als een onschadelijk tekstbestand. Een onervaren gebruiker die verborgen extensies heeft, ziet de naam als volgt: "Lees mij.doc", maar in feite is de volledige naam van het bestand "Lees mij.doc.bat". Dit bestand kan het systeem beschadigen als het een "virus"-code bevat. Wees altijd voorzichtig bij het openen van bestanden waarvan u niet weet waar ze vandaan komen.

Bestandsextensie wijzigen

Dit is een uiterst eenvoudige handeling. Om de bestandsextensie te wijzigen, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u "hernoemen". Selecteer het deel van de bestandsnaam dat volgt op de punt (meestal drie tekens) en voer de gewenste extensie in Engelse letters in. Klik vervolgens ergens anders op het scherm om de selectie ongedaan te maken. Er verschijnt een dialoogvenster dat u waarschuwt dat het bestand na het wijzigen van de extensie mogelijk onleesbaar is. Als u zeker weet dat de nieuwe extensie die u hebt ingevoerd correct is, klikt u op "Ja".

Aanbevolen: