Grote Letters Typen

Inhoudsopgave:

Grote Letters Typen
Grote Letters Typen

Video: Grote Letters Typen

Video: Grote Letters Typen
Video: Letters typen 2024, Mei
Anonim

Grote lettertjes is een van de vele manieren om het hoofdwoord of de hoofdgedachte in de tekst te benadrukken. Afhankelijk van of u in een tekstverwerkingsdocument werkt of tekst in een blog typt, zijn er verschillende manieren om grote letters af te drukken.

Grote letters typen
Grote letters typen

instructies:

Stap 1

Wanneer u in een document werkt, drukt u gewoon op de "Caps Lock"-toets. Ga daarna verder met het invoeren van tekst - alle letters zijn in hoofdletters. Deze toets bevindt zich aan de linkerkant, tussen de Shift- en Tab-toetsen.

Stap 2

Een andere manier om grote letters in te voeren, is door een grotere lettergrootte te gebruiken. Deze optie wordt aangepast in de bovenste werkbalk van de teksteditor. Zoek de naam van het lettertype en een beetje naar links - het nummer. Het komt overeen met de hoogte van de letters in pixels. Selecteer het stuk tekst dat u wilt vergroten. Klik op het nummerveld en voer een nieuwe, hogere waarde in. Druk op de Enter-toets om uw keuze te bevestigen.

Stap 3

In blogs wordt het wijzigen van de lettergrootte, met name de toename ervan, geregeld door de "Caps Lock"-toets (dan zal alle tekst uit hoofdletters bestaan), zoals het geval is bij een teksteditor, of door speciale tags te gebruiken. Tags worden ingevoerd in het stadium van tekstcreatie voor en na het segment geselecteerd door de grootte. Voordat u met HTML-tags gaat werken, stelt u de bewerkingsmodus in op "HTML" (geen visuele editor of "Rich Text"). Anders vergroten de tags de tekst niet, maar verschijnen ze gewoon in het voltooide bericht.

Stap 4

Plaats de eerste vergrotingstag voor de tekst die u wilt vergroten:. Het cijfer 3 komt overeen met een toename van het lettertype met 3 pixels. Als je een andere vergroting nodig hebt, vul dan het bijbehorende cijfer in.

Stap 5

Voeg aan het einde van het fragment een: tag toe. Ongeacht de toename van het lettertype, verandert deze tag niet en hoeven er geen extra tekens in te worden ingevoerd.

Stap 6

Een andere manier om grote letters in blogtekst in te voeren, is door het lettertype in te stellen op een specifieke grootte die groter is dan de rest van de tekst. Om dit te doen, transformeert u de eerste tag dienovereenkomstig:. Het getal komt overeen met de grootte van het lettertype in pixels. Vervang deze desgewenst door een andere. De tweede tag blijft hetzelfde en wordt aan het einde van de selectie geplaatst.

Aanbevolen: