Punt Vervangen Door Komma In Excel

Inhoudsopgave:

Punt Vervangen Door Komma In Excel
Punt Vervangen Door Komma In Excel

Video: Punt Vervangen Door Komma In Excel

Video: Punt Vervangen Door Komma In Excel
Video: How to Convert Comma to Decimal Point u0026 Dot to Comma in Excel 2024, April
Anonim

Punt en komma kunnen als decimaal scheidingsteken fungeren. In de meeste Engelstalige landen wordt een punt als scheidingsteken gebruikt en in Rusland een komma. Dit wordt vaak geassocieerd met de noodzaak om punten te vervangen door komma's in de spreadsheet-editor Microsoft Office Excel.

Punt vervangen door komma in Excel
Punt vervangen door komma in Excel

Het is nodig

Microsoft Office Excel-spreadsheeteditor

instructies:

Stap 1

Als punt is ingesteld als decimaal scheidingsteken in de instellingen van uw spreadsheeteditor, dan kunt u dit wijzigen in een van de secties van het Excel-instellingenpaneel. Open het toepassingsmenu om er te komen. Dit kan worden gedaan door op de Alt-toets te drukken en daarna op de knop "F". In het Excel 2010-menu wordt Opties op de voorlaatste regel van de opdrachtenlijst geplaatst en in Excel 2007 bevindt de knop Excel-opties zich in de rechterbenedenhoek van het menu.

Stap 2

Selecteer de regel "Geavanceerd" in de linkerkolom van het instellingenpaneel en zoek in de sectie "Bewerkingsopties" de regel "Systeemscheidingstekens gebruiken". Als er een vinkje in het selectievakje naast dit label staat, kan het vereiste veld "Scheidingsteken van gehele getallen en breuken" niet worden bewerkt. Verwijder het, plaats een komma in het tekstveld en klik op de knop OK om de wijziging in de editorinstellingen vast te leggen.

Stap 3

Als u een komma in een specifieke cel in een spreadsheet moet vervangen, zijn er verschillende manieren om dit te doen. Selecteer eerst de gewenste cel en schakel vervolgens de bewerkingsmodus in - druk op de F2-toets of dubbelklik op deze cel. Verplaats de cursor naar de punt en vervang deze door een komma. Hetzelfde kan niet in een cel worden gedaan, maar in de formulebalk - daar is één klik voldoende om de bewerkingsmodus in te schakelen.

Stap 4

Gebruik het dialoogvenster Zoeken en vervangen om alle punten volledig te vervangen door komma's in alle cellen van het werkblad. Om het te noemen, zijn er "sneltoetsen" Ctrl + H en het item "Vervangen" in de vervolgkeuzelijst van de knop "Zoeken en selecteren" - het wordt in de groep met opdrachten "bewerken" op het tabblad "Home" geplaatst ".

Stap 5

Plaats in het veld "Zoeken" van het dialoogvenster Zoeken en vervangen een punt en een komma in het veld "Vervangen door". Als het voldoende is om deze bewerking alleen op het huidige blad van het document toe te passen, klikt u op de knop "Alles vervangen" en Excel begint de opdracht uit te voeren. Om op alle bladen van een geopend document te vervangen, drukt u op de knop "Opties", stelt u de waarde "in het boek" in de vervolgkeuzelijst naast het opschrift "Zoeken" in en klikt u pas op de knop "Alles vervangen".

Aanbevolen: