Hoe Een Code Op Een USB-flashstation Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Code Op Een USB-flashstation Te Zetten
Hoe Een Code Op Een USB-flashstation Te Zetten

Video: Hoe Een Code Op Een USB-flashstation Te Zetten

Video: Hoe Een Code Op Een USB-flashstation Te Zetten
Video: Tech Tip: How to set a password on a USB stick 2024, Mei
Anonim

Flash-drives zijn een veelgebruikte en handige manier geworden om een grote verscheidenheid aan informatie op te slaan. Maar vaak is het nodig om gegevens op verwisselbare media te beschermen. Dit kan met speciale programma's waarmee u een code (wachtwoord) kunt instellen om toegang te krijgen tot de inhoud van de flashdrive.

Hoe een code op een USB-flashstation te zetten
Hoe een code op een USB-flashstation te zetten

instructies:

Stap 1

Download USB Secure-software. De huidige versie van dit hulpprogramma is 1.6.6. Start hiervoor uw browser. Voer de link in naar de site van de ontwikkelaar https://www.newsoftwares.net/usb-secure/. Download het installatieprogramma. Het programma heeft een shareware-gebruikstermijn, waarin u kunt beslissen of u het wilt kopen. De proefperiode is drie lanceringen en ontgrendelingen. In vergelijking met vergelijkbare hulpprogramma's steekt het gunstig af door zijn veelzijdigheid en bruikbaarheid. Alternatieve programma's, bijvoorbeeld Lockngo (https://www.keynesis.com/) of ToolsPlus USB KEY (https://freesoft.ru/?id=674200).

Stap 2

Voer het gedownloade bestand uit. Selecteer Engels in de lijst met installatietalen. Klik op de knop Volgende op het eerste scherm om de installatie te starten. Klik op Ik ga akkoord op de pagina met de licentieovereenkomst.

Stap 3

Sluit de flashdrive die u met een wachtwoord wilt beveiligen aan op uw computer. Als het al was aangesloten, verwijder het dan en sluit het opnieuw aan op de USB-poort. Geef het gewenste medium op en klik op Volgende. Er verschijnt een bericht dat de installatie is voltooid. Klik op Voltooien om dit bericht te sluiten en af te ronden.

Stap 4

Dubbelklik op het pictogram "Deze computer" op het bureaublad. Selecteer de regel met de naam van de gewenste verwisselbare schijf en voer USBSecure uit. Het programmavenster wordt geopend met drie knoppen: Ja, Nee, Kopen. Klik op Ja als u de code op de USB-stick wilt installeren, op Nee als u van gedachten verandert of nog niet klaar bent, en op Kopen om door te gaan met het registreren van het programma.

Stap 5

Selecteer Ja - dit zal een venster openen waarin u wordt gevraagd een wachtwoord in te voeren om de media te beschermen. Voer het gewenste wachtwoord twee keer achter elkaar in, in de bovenste en onderste velden, en klik op de knop Beveiligen. Er verschijnt een voortgangsbalk en na een paar minuten zijn alle bestanden verborgen voor iedereen die het toegangswachtwoord niet weet.

Stap 6

Verwijder uw USB-stick. Sluit hem weer aan en voer de USBSECURE uit. Klik op de knop Unprotect Drive en voer het wachtwoord in om met de informatie te werken. Als u klaar bent, klikt u op de knop Gereed en wordt uw schijf opnieuw met een wachtwoord vergrendeld.

Aanbevolen: