Hoe Word-paginering Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Word-paginering Te Verwijderen
Hoe Word-paginering Te Verwijderen

Video: Hoe Word-paginering Te Verwijderen

Video: Hoe Word-paginering Te Verwijderen
Video: How To Delete a Page In Word 2024, Mei
Anonim

Bij het voorbereiden van documenten van groot formaat is het gebruikelijk om de paginanummering aan te geven, zodat u tijdens het lezen gemakkelijk door de inhoud van het document kunt navigeren. Bij het formatteren en kopiëren van een deel van de tekst "raakt de nummering in de war" - in dit geval moeten deze gegevens worden verwijderd. Dit is vrij eenvoudig te doen.

Hoe Word-paginering te verwijderen
Hoe Word-paginering te verwijderen

Noodzakelijk

Word-programma

instructies:

Stap 1

Open een Word-document in een Microsoft Office-programma. Scroll naar de locatie waar de documentnummering zich bevindt. Dubbelklik op het paginanummer om het item te markeren. Nummering in Word-documenten valt buiten de hoofdtekst - in de voettekst (of koptekst). De randen van kop- en voetteksten worden aangegeven met strepen. Dit omvat ook literaire verwijzingen en aantekeningen van de auteur, evenals andere informatie die uit de tekst moet worden gehaald.

Stap 2

Druk op Del om het gemarkeerde paginanummer te verwijderen. Of klik met de rechtermuisknop op de koptekst en selecteer Koptekst wijzigen en verwijder vervolgens het paginanummer. Om de volledige kop- en voettekst te verwijderen, dubbelklikt u op het gebied van dit element. Klik op het item "Koptekst" en klik op het opschrift "Verwijder de kop", en alle inhoud van dit gedeelte van de pagina zal verdwijnen. U kunt ook de muis gebruiken om de gewenste positie op de pagina in te stellen om de nummering volledig te verwijderen.

Stap 3

Merk op dat als u de kop- en voettekst verwijdert, de nummering in het hele document wordt verwijderd. Ga naar de parameters van dit gebied om specifieke instellingen voor elke kop- en voettekst op te geven. U kunt een speciale kop- en voettekst maken voor de eerste pagina, evenals verschillende kop- en voetteksten voor oneven en even pagina's. U kunt ook zelf naar de instellingen van deze software gaan en alle parameters configureren. Ga naar het tabblad "Invoegen". Selecteer vervolgens de knop genaamd "Paginanummers". In dit menu is er een klein venster waarin zich verschillende instellingen bevinden. U kunt het nummeringsformaat aanpassen of pagina's volledig van de bladen verwijderen. U kunt de standaardnummering ook wijzigen in alfabetisch of symbolisch.

Aanbevolen: