Hoe Paginering In Word Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Paginering In Word Te Verwijderen
Hoe Paginering In Word Te Verwijderen

Video: Hoe Paginering In Word Te Verwijderen

Video: Hoe Paginering In Word Te Verwijderen
Video: How To Delete a Page In Word 2024, Mei
Anonim

De Word-teksteditor uit het Microsoft Office-pakket is het meest voorkomende en populaire programma voor het schrijven, bewerken en lezen van tekst. Om met het programma te werken was comfortabel, je moet het correct configureren en de basistools kunnen gebruiken.

Hoe paginering in Word te verwijderen
Hoe paginering in Word te verwijderen

instructies:

Stap 1

Microsoft heeft verschillende versies van de Microsoft Office-suite uitgebracht. De meest voorkomende zijn Microsoft Office 2003, Microsoft Office 2007 en Microsoft Office 2010. De eerste is de eenvoudigste en in veel opzichten handiger dan oudere versies. De teksteditor van Office 2007 is al heel anders dan de 2003-versie qua interface, het is moeilijker om de instellingen ervan te begrijpen. De 2010-versie zal gemakkelijker zijn voor gebruikers die al bekend zijn met Word 2007.

Stap 2

Als u in Word 2003 werkt, is de gemakkelijkste manier om paginering te verwijderen als volgt: dubbelklik op het paginanummer, de kop- en voettekst worden gemarkeerd. Selecteer daarna met nog een muisklik het paginanummer zelf en druk op Del. Het nummer wordt verwijderd. Dubbelklik nogmaals ergens in de tekst, de selectie van de kop- en voettekst wordt geannuleerd. De paginanummers verdwijnen door de tekst heen.

Stap 3

Als u in Word 2007 en Word 2010 werkt om paginanummers te verwijderen, opent u: Invoegen - Kop- en voettekst - Paginanummer. Selecteer "Verwijder paginanummers" in de lijst met opdrachten die verschijnt. De zojuist beschreven variant voor Word 2003 werkt ook.

Stap 4

In het geval dat je veel met teksten werkt, is het belangrijk om het besturingssysteem en de editorinstellingen correct in te stellen. Controleer of u de ClearType-optie hebt ingeschakeld, dit verbetert de weergave van tekst op LCD-schermen aanzienlijk. Open hiervoor: "Start" - "Configuratiescherm", zoek het item "ClearType Settings". Voer indien nodig de installatiewizard uit en volg de instructies.

Stap 5

Stel in de instellingen van de teksteditor de minimale automatische opslagtijd in - één minuut. Zo weet u zeker dat uw tekst niet verloren gaat bij stroomuitval of systeemstoring.

Stap 6

Pas de lettertype-instellingen aan zodat de tekst goed leesbaar is en je ogen niet vermoeid raken. Het meest gebruikte lettertype is Times New Roman, 12 punts. Stel de gewenste schaal in afhankelijk van de grootte van het scherm en de ingestelde resolutie. Als de tekst er bijvoorbeeld te klein uitziet op de standaardschaal van 100%, open dan in Word 2003: "View" - "Scale" en stel de gewenste waarde in. Sleep in Word 2007 en 2010 de schuifregelaar in de rechterbenedenhoek van het scherm naar de gewenste positie.

Aanbevolen: