Hoe Het Scherm Te Kalibreren?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Scherm Te Kalibreren?
Hoe Het Scherm Te Kalibreren?

Video: Hoe Het Scherm Te Kalibreren?

Video: Hoe Het Scherm Te Kalibreren?
Video: Workshop | Beeldscherm kalibreren (Dutch) 2024, Mei
Anonim

Als je snel moe wordt tijdens het werken op de computer, en je ziet onnatuurlijk grote snelkoppelingen en uitgerekte letters in de opstart op het scherm, dan is het belangrijk dat je de monitor correct kalibreert zodat je ogen niet vermoeid raken voor een tijdje lange tijd. Volg eenvoudige manipulaties om dit probleem op te lossen.

Hoe het scherm te kalibreren?
Hoe het scherm te kalibreren?

instructies:

Stap 1

Klik met de rechtermuisknop op een lege plek op het bureaublad en selecteer Eigenschappen om het dialoogvenster Eigenschappen voor beeldscherm te openen.

Stap 2

Klik op het tabblad "Opties". De displayregel moet uw videokaart aangeven. Als op deze regel "Standaardweergave" staat, zijn de stuurprogramma's hoogstwaarschijnlijk niet geïnstalleerd en moet u deze downloaden van de website van de fabrikant of installeren vanaf de schijf, indien beschikbaar. Meestal werken ATI- of NVIDIA-stuurprogramma's. Pas na het installeren van de stuurprogramma's kunt u doorgaan naar de volgende stap, want zonder deze zal de monitor niet correct werken en zullen uw ogen nog steeds snel vermoeid raken.

Stap 3

Met het dialoogvenster met weergave-eigenschappen geopend, wijzigt u de resolutie in ongeveer 1280 bij 800 pixels. Klik op de knop Toepassen. Het volledige beeld op de monitor wordt uitgeschakeld en snel hersteld met de nieuwe instellingen. Zorg ervoor dat u comfortabel naar de monitor kijkt en dat de letters niet vervagen in verschillende delen van het scherm.

Stap 4

U heeft 30 seconden om de wijzigingen te accepteren in het dialoogvenster dat verschijnt. Als u dit dialoogvenster niet ziet, werken de geïnstalleerde stuurprogramma's hoogstwaarschijnlijk nog niet correct of zijn ze niet geschikt voor uw videokaart. Probeer uw computer opnieuw op te starten om de stuurprogramma's te activeren. Als het daarna nog steeds niet lukt, betekent dit dat de drivers gewoon niet op je hardware passen. Het is belangrijk om een stuurprogramma te vinden dat speciaal voor uw grafische kaart is gemaakt.

Stap 5

Als je geen LCD-scherm hebt, is het belangrijk om de verversingssnelheid van je monitor te verhogen. Om dit te doen, klikt u na het aanpassen van de schermresolutie op de knop "Geavanceerd" in het dialoogvenster met monitoreigenschappen. Ga in het geopende venster naar het tabblad "Monitor". Verander in de regel "Schermvernieuwingsfrequentie" de indicator naar het maximaal mogelijke. Refresh hoger dan 75-80 Hz wordt als veilig beschouwd voor langdurig gebruik op monitoren met een kathodestraalbuis. Druk na het selecteren van de gewenste frequentie op de knop "Ok".

Aanbevolen: