Hoe U Uw Monitor Lichter Kunt Maken?

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Monitor Lichter Kunt Maken?
Hoe U Uw Monitor Lichter Kunt Maken?

Video: Hoe U Uw Monitor Lichter Kunt Maken?

Video: Hoe U Uw Monitor Lichter Kunt Maken?
Video: Windows 10 beter leesbaar 4: Helderheid en nachtlamp 2024, Mei
Anonim

Als de helderheid van het beeld op je monitor te laag is, betekent dit niet dat het kapot is. Misschien zit het hele punt in de verkeerde afstelling. Afhankelijk van het ontwerp van het apparaat, wordt dit uitgevoerd met behulp van knoppen of via het menu.

Hoe u uw monitor lichter kunt maken?
Hoe u uw monitor lichter kunt maken?

instructies:

Stap 1

Probeer in een buismonitor nooit de slijtage van de kathodestraalbuis te compenseren door de versnellingsspanning te verhogen met de "Screen" -regelaar op de lijntransformator. Deze aanpassing vereist meestal het openen van de monitor, wat gevaarlijk is. Maar zelfs als u een ervaren telemaster bent en niet bang bent voor hoge spanningen, verhoogt u de acceleratiespanning toch niet, omdat dit de slijtage van de kinescoop aanzienlijk zal versnellen. In deze modus kan het eindelijk "doorbranden" in slechts zes maanden, hoewel het tien keer meer had kunnen dienen. Het is beter om enig verlies van helderheid te accepteren.

Houd er rekening mee dat de stand van de standaarddimmer geen enkele invloed heeft op de acceleratiespanning. Deze regelaar verandert de spanning over de kinescoopmodulator.

Stap 2

Zoek voor oudere type monitoren de knoppen op het voorpaneel met het label "Brightness" en "Contrast". Gebruik ze om de helderheid en het contrast van de afbeelding in te stellen die voor u geschikt zijn. Maar maak het beeld niet te helder - dit is schadelijk voor zowel de ogen als de CRT. Soms is het voldoende om het contrast te verminderen om de zichtbaarheid van beelddetails die niet veel van elkaar verschillen in helderheid te verbeteren.

Stap 3

Op de nieuwe buismonitoren, evenals op alle LCD-monitoren, worden de helderheid en het contrast via het menu aangepast. Druk op de knop die bedoeld is om het menu te openen (het kan verschillende namen hebben op verschillende monitoren), selecteer vervolgens het item in het menu dat overeenkomt met de parameter waarvan u de waarde wilt wijzigen, druk vervolgens op de selectieknop en pas de parameter vervolgens aan met de knoppen met de horizontale pijlen.

Stap 4

Bij LCD-monitoren heeft het verhogen van de helderheid ook een negatief effect op de levensduur, omdat het het vermogen van de lampen of LED's in de achtergrondverlichting verhoogt. Bovendien, ongeacht het type monitor, veroorzaakt een toename van de helderheid een toename van het stroomverbruik, terwijl het aanpassen van het contrast deze parameter in veel mindere mate beïnvloedt.

Stap 5

Als u het monitorbeeld helderder wilt maken zonder het aan te passen, probeer dan de kamer donkerder te maken. Wanneer u een foto op de monitor bekijkt waarvan de helderheid onvoldoende is, ondanks het feit dat de monitor correct is afgesteld, kunt u de afbeelding dienovereenkomstig bewerken in een grafische editor.

Aanbevolen: