Hoe De Achtergrond Lichter Te Maken?

Inhoudsopgave:

Hoe De Achtergrond Lichter Te Maken?
Hoe De Achtergrond Lichter Te Maken?

Video: Hoe De Achtergrond Lichter Te Maken?

Video: Hoe De Achtergrond Lichter Te Maken?
Video: Fotografie Tip 3 Delen lichter en donkerder maken 2024, April
Anonim

Foto's die zijn gemaakt bij weinig licht met onderwerpen op de voorgrond in automatische flits, hebben een donkere achtergrond. Deze fout kan worden gecorrigeerd met behulp van de kleurcorrectietools in Photoshop.

Hoe de achtergrond lichter te maken?
Hoe de achtergrond lichter te maken?

Noodzakelijk

  • - Photoshop-programma;
  • - afbeelding.

instructies:

Stap 1

Laad een foto waarvan de achtergrond moet worden verlicht in Photoshop. Gebruik de optie Niveaus van de groep Nieuwe aanpassingslaag van het menu Laag en voeg een aanpassingslaag toe over de afbeelding. Terwijl het RGB-item is geselecteerd in de lijst Kanalen, sleept u de grijze schuifregelaar onder het histogram naar links. Laat u tijdens het aanpassingsproces leiden door de staat van de verduisterde fragmenten van de achtergrond. Klik na het verlichten van de donkere gebieden op de knop OK.

Stap 2

Door de correctie werd niet alleen de achtergrond helderder, maar ook die objecten die zonder Photoshop goed belicht waren. Om hun helderheid te verminderen, gebruikt u maskers en dekking om de mate aan te passen waarin de aanpassingslaag wordt toegepast op hooglichten, middentonen en schaduwen.

Stap 3

Om het afzonderlijk aan te passen, moet u drie kopieën van de aanpassingslaag maken. Dit kan worden gedaan door het twee keer te dupliceren met de sneltoets Ctrl + J. Schakel de zichtbaarheid van alle filterlagen uit.

Stap 4

Gebruik de optie Kleurbereik van het menu Selecteren om het schaduwgebied in de originele afbeelding te selecteren. Selecteer hiervoor het item Schaduwen in de lijst Selecteren. Schakel de onderste aanpassingslaag in en vul het masker in de selectie met zwart met behulp van de Paint Bucket Tool. De correctie wordt nu toegepast op het hele beeld, behalve de donkere delen.

Stap 5

Keer het masker om met de optie Omkeren in de groep Aanpassingen van het menu Afbeelding. Een op deze manier verwerkte aanpassingslaag heeft alleen invloed op het schaduwgebied in de foto. Dubbelklik op de naam van de laag en hernoem deze "schaduw". Dit helpt u verwarring te voorkomen bij het maken van de laatste aanpassingen aan de laagtransparantie.

Stap 6

Zet de zichtbaarheid van de schaduwaanpassingslaag uit, ga terug naar de achtergrondafbeelding en selecteer de middentonen met het Kleurbereik. Selecteer hiervoor het item Middentonen in de lijst Selecteren. Schakel achtereenvolgens de zichtbaarheid van de volgende aanpassingslaag in en bewerk het masker zodat het alleen de geselecteerde delen van de afbeelding beïnvloedt.

Stap 7

Wijzig het masker van de laatst overgebleven laag om de hooglichten in de foto helderder te maken. Pas de aanpassing van afzonderlijke delen van de afbeelding aan door de parameter Dekking aan te passen voor elke kopie van de filterlaag. Om te voorkomen dat het verlichte object te fel wordt, stelt u de dekking van de laag die de hooglichten beïnvloedt in op de minimumwaarde.

Stap 8

Sla de verlichte afbeelding op met de optie Opslaan als in het menu Bestand.

Aanbevolen: