Hoe Linux-partities Te Bekijken

Inhoudsopgave:

Hoe Linux-partities Te Bekijken
Hoe Linux-partities Te Bekijken

Video: Hoe Linux-partities Te Bekijken

Video: Hoe Linux-partities Te Bekijken
Video: commands to check hard disk partitions and disk space on Linux 2024, April
Anonim

Veel gebruikers installeren twee besturingssystemen op hun computer: Windows en Linux. Door Windows-partities in Linux te koppelen, hebt u toegang tot de bestanden van dit besturingssysteem. Maar soms doet zich het tegenovergestelde probleem voor - om vanuit Windows naar de Linux-partities te kijken.

Hoe Linux-partities te bekijken
Hoe Linux-partities te bekijken

instructies:

Stap 1

Gebruik Ext2fsd om toegang te krijgen tot Linux-bestanden. Hiermee kunt u partities zien die zijn geformatteerd in Ext2- en Ext3-bestandssystemen. U kunt het programma hier downloaden:

Stap 2

Selecteer bij het installeren van het programma de vereiste opties. In het bijzonder, wanneer een venster verschijnt waarin u wordt gevraagd aanvullende taken te selecteren - "Selecteer aanvullende taken" - vink dan alle items aan. Daarna start het programma automatisch wanneer het besturingssysteem start, je kunt niet alleen Linux-bestanden lezen, maar ook schrijven. Toegegeven, de programmaontwikkelaars garanderen niet correct schrijven, dus het is beter om dit hulpprogramma alleen te gebruiken voor het lezen van Linux-bestanden.

Stap 3

Nadat u het programma heeft gestart, ziet u een venster met een lijst met de partities die in het systeem zijn gevonden. Linux-partities zijn gemakkelijk te herkennen aan het type bestandssysteem - Ext2 of Ext3. Om het gewenste gedeelte te bekijken, moet u het monteren. Dubbelklik hiervoor met de muis, er verschijnt een venster. Als u alleen bestanden wilt lezen, vinkt u het vakje aan naast "Volume koppelen in alleen-lezen modus".

Stap 4

Als u het vakje naast "Automatisch koppelen via Ext2Mrg" aanvinkt, wordt deze sectie altijd automatisch aangekoppeld wanneer het programma start. Het item "Mountpoint voor vaste schijf, moet opnieuw worden opgestart" wordt gebruikt om de schijf aan een specifieke letter te binden, u moet deze niet markeren. Als er na het aankoppelen van de schijf geen toegang tot de schijf wordt weergegeven, start u het systeem opnieuw op. Het programma werkt op zowel 32-bits als 64-bits systemen. De interface is alleen in het Engels.

Stap 5

Je kunt Linux-bestanden ook bekijken met het bekende Total Commander-programma, maar je moet er wel de plug-in ext2fs.wfx op installeren. Je kunt het hier downloaden:

Stap 6

Pak na het downloaden van de plug-in het archief uit. Open Total Commander, dan: "Configuratie - Instellingen: plug-ins". Selecteer in het instellingenvenster dat wordt geopend "File system plugins (. WFX)" en klik op de knop "Settings". Klik in het nieuwe venster op "Toevoegen" en specificeer het pad naar het uitgepakte ext2fs.wfx-bestand.

Aanbevolen: