Hoe Te Bekijken In Linux

Inhoudsopgave:

Hoe Te Bekijken In Linux
Hoe Te Bekijken In Linux

Video: Hoe Te Bekijken In Linux

Video: Hoe Te Bekijken In Linux
Video: Basics of Viewing Files in Linux 2024, Mei
Anonim

Bij het overschakelen naar het Linux-besturingssysteem wil de gebruiker dat bestanden van alle formaten waaraan hij gewend is, kunnen worden bekeken en soms bewerkt in het nieuwe besturingssysteem. In dit geval wordt de gebruiker geconfronteerd met het probleem om te bepalen of de toepassing met bepaalde bestandsindelingen werkt.

Hoe te bekijken in Linux
Hoe te bekijken in Linux

instructies:

Stap 1

De eerste vraag die zich voordoet voor een beginnende gebruiker is hoe DOC- en DOCX-bestanden te openen. Gebruik hiervoor in grote distributies het softwarepakket OpenOffice.org of LibreOffice en in kleine distributies de Abiword-editor. U kunt ook het eigen maar gratis IBM Lotus Symphony-pakket leveren. Met een breedband en onbeperkte verbinding kunnen documenten in dit formaat direct in de browser worden bekeken en bewerkt met behulp van Google Docs en Microsoft Office Web Apps.

Stap 2

Bestanden in XLS- en XLSX-indeling kunnen worden geopend door alle hierboven genoemde programma's, behalve Abiword. U kunt ook het Gnumeric-programma installeren om ermee te werken. Net als Abiword is het behoorlijk arbeidsintensief.

Stap 3

De meeste Linux-distributies hebben al Mplayer voor het bekijken van audio- en videobestanden. Het is compatibel met veel formaten, maar speelt slecht af bij het afspelen van streams van internetradiostations. Als je ernaar moet luisteren, download en installeer dan een andere speler - Real Player. Je kunt er ook naar lokale audiobestanden luisteren.

Stap 4

Om bestanden met grafische formaten te bekijken, kunt u een van de browsers gebruiken die in het systeem beschikbaar zijn. Om dit te doen, plaatst u gewoon het volledige pad naar het bestand dat u in de adresbalk wilt zien. De console display utility is hier ook geschikt voor, maar is niet in alle distributies beschikbaar. Voer beeldbewerking uit met behulp van het Gimp-pakket of het kleine Mtpaint-programma.

Stap 5

PDF-documenten op Linux kunnen worden bekeken met het Adobe Reader-programma dat bekend is bij Linux-gebruikers. Als uw machine te traag is, gebruikt u het compactere XPDF-hulpprogramma. U kunt dergelijke documenten rechtstreeks in de browser bekijken met behulp van de Google Docs-service. Met een klein DjView-pakket kun je niet weggaan na het overschakelen naar Linux met de mogelijkheid om documenten in het DJVU-formaat te bekijken.

Stap 6

Degenen die bestanden moeten bekijken die in verschillende CAD-systemen zijn gemaakt, moeten de gratis versie van het QCAD-programma installeren. Soms is het al in de distributie. Vraag de auteurs van de tekeningen om ze naar DXF-formaat te converteren voordat u de bestanden verzendt, en u zult er waarschijnlijk vertrouwd mee raken.

Aanbevolen: