Een Opstartbare USB-drive Maken

Inhoudsopgave:

Een Opstartbare USB-drive Maken
Een Opstartbare USB-drive Maken

Video: Een Opstartbare USB-drive Maken

Video: Een Opstartbare USB-drive Maken
Video: Een USB opstartUSB maken voor Windows 10 : Bootable USB disk 2024, April
Anonim

Het BIOS van elke moderne computer ondersteunt opstarten vanaf een USB-station. Dit maakt het mogelijk om het besturingssysteem te installeren of opnieuw te installeren met behulp van een opstartbare USB-stick. Hij neemt weinig ruimte in, is niet bang voor krassen en stof en is altijd bij de hand. Bovendien hebben veel netbooks, laptops en zelfs desktopcomputers geen werkende schijf. In dit geval is het installeren van het besturingssysteem vanaf een USB-flashstation mogelijk de enige beschikbare optie.

Een opstartbare flashdrive is handiger dan schijven met distributies
Een opstartbare flashdrive is handiger dan schijven met distributies

Voorbereiding op het werk

Om een opstartbare USB-drive te maken, moet u beschikken over:

De originele opstartbare schijfkopie in ISO-formaat. Om problemen met de installatie te voorkomen, moet de afbeelding origineel zijn, u hoeft geen verschillende samenstellingen van "volksambachtslieden" te gebruiken.

Flash-drive met een volume van 4-8 GB, afhankelijk van de versie van het besturingssysteem waarvoor de opstartbare USB-flashdrive is gemaakt. De schijf wordt geformatteerd en mag dus geen belangrijke gegevens bevatten.

Een van de toepassingen voor het maken van een opstartbare USB-drive. Er kunnen verschillende programma's worden gebruikt: Windows 7 USB DVD Download Tool, UltraISO, Rufus, een reeks hulpprogramma's WinSetupFromUSB en andere.

Een computer met een willekeurige versie van Windows. Als de computer Windows xp gebruikt, moeten NET Framework 2.0 en Microsoft image Mastering API V2 op het systeem zijn geïnstalleerd om een opstartbare USB-flashdrive met Windows 7 te maken. U kunt de pakketten downloaden van de Microsoft-website.

Het werk begint met het formatteren van de flashdrive. Hiervoor zijn geen speciale hulpprogramma's vereist. Het volstaat om de verkenner te openen en uw USB-flashstation te vinden in de lijst met schijven, in het contextmenu waarvan het wordt geopend door met de rechtermuisknop te klikken - u moet het item "Formatteren" selecteren. Voor de reguliere BIOS-versie wordt aanbevolen om "format to NTFS" te selecteren. Als UEFI wordt gebruikt in plaats van BIOS, moet u de FAT 32-indeling gebruiken

Windows 7 USB DVD-downloadtool

Het hulpprogramma is gemaakt door Microsoft en kan worden gedownload van de officiële website. Hoe te werken met de applicatie:

Het is noodzakelijk om het pad naar de distributie-image op te geven, een keuze te maken uit de voorgestelde USB-apparaatopties, het pad naar de USB-flashdrive op te geven en op "Begin met kopiëren" te klikken. Het programma zet de distributie over naar een flashstation en er wordt een opstartbare USB-flashdrive gemaakt.

Rufus

De nieuwste versie van de applicatie kan worden gedownload van de officiële website van het programma. Rufus vereist geen installatie en is gemakkelijk te gebruiken.

Nadat u de toepassing in het hoofdvenster hebt gestart, moet u in het allereerste item van het menu "Apparaat" de letter opgeven die aan de flashdrive is toegewezen.

Selecteer in de kolom "Partitieschema en type systeeminterface" ofwel het eerste item "MBR voor computers met BIOS of UEFI" (voor pc's met een normaal BIOS) of de derde "GPT voor computers met UEFI-interface".

Voor BIOS wordt het NTFS-bestandssysteem aanbevolen. Het is het beste om de clustergrootte op de standaardwaarde te laten staan. Vervolgens moet u de afbeelding van de systeemdistributie selecteren en op het dvd-rom-pictogram klikken. Geef daarna in het geopende venster het pad ernaartoe en klik op de knop "Openen". Binnen enkele minuten is de opstartbare USB-stick klaar.

Het UltraISO-programma gebruiken

De applicatie moet worden uitgevoerd met beheerdersrechten. Laad de OS-afbeelding in het programma met behulp van de menu-items "Bestand" - "Openen". In het "Boot" menu en selecteer "Burn hard disk image".

In het volgende venster moet u specificeren: Schijfstation - flashstation, opnamemethode "USB HDD +". De overige parameters hoeven niet te worden gewijzigd. UltraISO is sneller dan vele andere. Het distributiebeeld is over 20 minuten klaar.

Een set hulpprogramma's WinSetupFromUS

Ontworpen voor gevorderde gebruikers. Hiermee kunt u multiboot-flashstations maken voor verschillende besturingssystemen, die zowel vanuit de DOS-omgeving als vanaf een externe schijf kunnen worden uitgevoerd. Met de ingebouwde BootIce-toepassing kunt u uw flashstation partitioneren en verschillende soorten opstartladers maken.

Aanbevolen: