Hoe Een Netbook Verschilt Van Een Laptop

Inhoudsopgave:

Hoe Een Netbook Verschilt Van Een Laptop
Hoe Een Netbook Verschilt Van Een Laptop

Video: Hoe Een Netbook Verschilt Van Een Laptop

Video: Hoe Een Netbook Verschilt Van Een Laptop
Video: How To Fix a Water Damaged Laptop 2023, April
Anonim

Netbooks zijn een subklasse van laptops, maar ze hebben een veel kleiner scherm en een beperkt aantal functies vanwege hun kleine formaat. Netbooks zijn vaak handiger om buitenshuis te werken dan laptops vanwege een aantal objectieve factoren.

Hoe een netbook verschilt van een laptop
Hoe een netbook verschilt van een laptop

De grootte

De grootte van de netbook is aanzienlijk kleiner dan die van notebooks. Netbooks worden op de markt gebracht als lichtere apparaten die gemakkelijker mee te nemen zijn dan laptops. Laptopcomputers zijn aanzienlijk lichter dan hun full-size laptops, ze passen gemakkelijk in een middelgrote tas en hebben vaak geen extra tas nodig.

Prestatie

Door hun kleinere formaat hebben netbooks bescheidener prestatiecijfers. Fabrikanten van apparaten worden gedwongen de grootte van de gebruikte componenten te verkleinen en nieuwe technologieën te ontwikkelen voor interactie tussen de elementen van de computer. Als gevolg hiervan daalt de kracht van het apparaat aanzienlijk in vergelijking met laptops - netbooks zijn praktisch niet in staat om complexe grafische toepassingen uit te voeren vanwege de ingebouwde videokaart met laag vermogen, die alleen videobestanden kan afspelen en afbeeldingen op het scherm kan weergeven.

De functie van deze apparaten is dus om met kantoordocumenten te werken, op internet te surfen, toepassingen te starten voor grafische bewerking en eenvoudige spelletjes.

De processor in dergelijke apparaten werkt ook op basis van speciale technologieën die het vermogen aanzienlijk beperken.

Voedsel

Stroombeperking heeft een positief effect op de batterijduur van de netbook. Moderne apparaten kunnen autonoom werken zonder dat ze meer dan 4-6 uur hoeven te worden opgeladen, wat veel hoger is dan vergelijkbare indicatoren van laptops.

Andere verschillen

Netbooks hebben minder USB-poorten voor het aansluiten van extra accessoires - in de regel niet meer dan 3 connectoren. De toestellen hebben een kleiner scherm dat zelden HD-resolutie heeft vanwege de beperkingen van de grafische kaart. Een belangrijk verschil tussen netbooks is hun prijs, die kan beginnen bij $ 200 en niet hoger is dan $ 1000.

Er is een groot aanbod aan toestellen die voorzien zijn van schok- en vochtbestendige hoesjes.

Netbooks zijn ideaal voor mensen die vaak op internet surfen. Door de aanwezigheid van alle benodigde interfaces voor toegang tot internet (Wi-Fi en Ethernet), kan het apparaat bijna overal worden gebruikt waar een netwerk beschikbaar is. Dit apparaat is handig om met kantoordocumenten te werken, het is gemakkelijk mee te nemen en daarom zal de netbook onmisbaar worden voor gebruikers die niet veeleisend zijn voor computerprestaties.

Populair per onderwerp