Hoe Het Bestandstype Te Achterhalen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Bestandstype Te Achterhalen
Hoe Het Bestandstype Te Achterhalen

Video: Hoe Het Bestandstype Te Achterhalen

Video: Hoe Het Bestandstype Te Achterhalen
Video: Hoe werkt belastingontwijking precies? - RTL Z NIEUWS 2024, April
Anonim

Het bestandstype kan worden bepaald door de volledige naam te kennen. Er is een gedeelte in de bestandsnaam dat de extensie wordt genoemd - het wordt rechts van de laatste punt geplaatst. Het is bij uitbreiding dat het besturingssysteem van de computer en de daarop geïnstalleerde toepassingsprogramma's het bestandstype bepalen. Om ervoor te zorgen dat de gebruiker deze mogelijkheid heeft, is het noodzakelijk om de Windows-instellingen te wijzigen, aangezien de weergave van de extensie standaard is uitgeschakeld in het besturingssysteem.

Hoe het bestandstype te achterhalen
Hoe het bestandstype te achterhalen

instructies:

Stap 1

Open de OS-component met de naam Mapopties. In Windows 7 kunt u het hoofdmenu openen door op de knop "Start" te klikken, typ "Mapopties" in het zoekveld en klik op de bijbehorende link in de zoekresultaten. In Windows Vista moet u ook het hoofdmenu openen, selecteer het item "Configuratiescherm", klik vervolgens op de link "Ontwerp en personalisatie" en vervolgens op de link "Mapopties" Vormgeving en thema's, gevolgd door de link Mapopties.

Stap 2

Klik op het tabblad Weergave in het venster met mapeigenschappen. De volgorde van de stappen hier is hetzelfde voor elk van de vermelde versies van Windows. Zoek in de lijst onder het kopje "Geavanceerde opties" de regel "Verberg extensies voor geregistreerde bestandstypen" en schakel het bijbehorende selectievakje uit. Hierdoor kan de bestandsextensie worden weergegeven en kan het type worden bepaald.

Stap 3

Zoek de regel "Beveiligde systeembestanden verbergen (aanbevolen)" in dezelfde lijst. Als u het type bestand dat deel uitmaakt van het besturingssysteem moet bepalen, moet het selectievakje van deze regel ook worden verwijderd en in de regel "Verborgen bestanden en mappen weergeven" daarentegen worden geplaatst.

Stap 4

Leg de aangebrachte wijzigingen vast door op de knop "OK" te klikken.

Stap 5

Als de bestandsextensie die u ziet na het wijzigen van de instellingen u niet bekend voorkomt, kunt u op gespecialiseerde internetbronnen bepalen tot welk type bestand het behoort. Ga bijvoorbeeld naar de hoofdpagina van de open-file.ru-site, voer in het zoekveld in de rechterbovenhoek de extensie in die u kent en druk op de Enter-toets. De servicescripts zullen informatie met betrekking tot dit bestandstype in hun database vinden en een tabel weergeven met een link naar de beschrijving ervan.

Aanbevolen: