Een Besturingssysteem Op Een Computer Installeren

Inhoudsopgave:

Een Besturingssysteem Op Een Computer Installeren
Een Besturingssysteem Op Een Computer Installeren

Video: Een Besturingssysteem Op Een Computer Installeren

Video: Een Besturingssysteem Op Een Computer Installeren
Video: Instellen van een zelfgebouwde pc 2024, Mei
Anonim

De vooruitgang staat, zoals u weet, niet stil. Wat betreft computertechnologieën, probeerde de gewone gebruiker, die vaak "de tijd niet bijhield om alle producten van de modernisering te verwerken", niet in de ingewikkelde "ijzeren details" van zijn computer te duiken. Maar de laatste tijd hebben veel pc-bezitters geprobeerd deze omissie te elimineren. Ze besluiten bijvoorbeeld om zelfstandig het besturingssysteem op hun computer te installeren (herinstalleren).

Een besturingssysteem op een computer installeren a
Een besturingssysteem op een computer installeren a

Noodzakelijk

  • RAM 128 - 512 MB,
  • vrije schijfruimte 10 - 20 GB (voor het installeren van applicaties),
  • Windows-installatieschijf en licentienummer

instructies:

Stap 1

Dus zet de pc aan, plaats de opstartschijf, start de computer opnieuw op, druk op de "Delete"-toets om in het BIOS (Basic Input-Output System) te komen - het basisinvoer- / uitvoersysteem op het moederbord.

Stap 2

Selecteer in het venster dat verschijnt in de menubalk het pad: Geavanceerd - Geavanceerde BIOS-functies. Vervolgens, tegenover het Eerste opstartapparaat in de rechterkolom, verandert [Floppy] in [CD-ROM], waarbij wordt gekozen om vanaf cd op te starten.

Stap 3

Druk op de F10-toets, dat wil zeggen, opslaan en afsluiten.

Stap 4

Bevestig de actie met de Y (ja) toets.

Daarna zal de computer opnieuw opstarten en beginnen met het installeren van het besturingssysteem. Tijdens het proces wordt u gevraagd om de voorwaarden van de licentieovereenkomst te "accepteren", en nadat u de bestanden naar de harde schijf hebt gekopieerd, selecteert en formatteert u de partities, waarbij u er een voor installatie markeert. Wees in dit stadium vooral voorzichtig bij het opvolgen van de aanwijzingen.

Stap 5

Wanneer de bestanden zijn gekopieerd, wordt de computer opnieuw opgestart en wordt u gevraagd het serienummer in te voeren. De keuze van de installatie wordt standaard gelaten.

Stap 6

Klik volgende.

Daarna opent een "venster" met de Installatie-opties (Windows Setup), selecteer de hoofdtaal en uw locatie. "Toegankelijkheid" kan worden overgeslagen.

Stap 7

Ga naar "Extra parameters", in het venster dat verschijnt vindt u twee velden die het pad en de mapnaam aangeven: in de ene - "van", in de andere - "waar" de bestanden worden gekopieerd en Windows is geïnstalleerd (u kunt alles ongewijzigd of hernoem de map naar het veld "waar"). Klik nogmaals op Volgende.

Stap 8

Nu moet u uw persoonlijke gegevens invoeren: gebruikersnaam en organisatie (optioneel). Klik op "Volgende" en kies uw locatie "Locatie" (let op, in de toekomst zullen enkele automatische instellingen aan deze keuze worden gekoppeld: datum, tijd, enz.). Voor de daaropvolgende installatie is uw deelname niet vereist, u kunt 30-50 minuten worden afgeleid.

Stap 9

In de laatste fase van de installatie wordt het systeem automatisch geconfigureerd, worden stuurprogramma's geïnstalleerd, enzovoort. Na de laatste herstart hoeft u alleen de benodigde programma's te installeren

Aanbevolen: