Een Besturingssysteem Installeren Op Een USB-flashstation

Inhoudsopgave:

Een Besturingssysteem Installeren Op Een USB-flashstation
Een Besturingssysteem Installeren Op Een USB-flashstation

Video: Een Besturingssysteem Installeren Op Een USB-flashstation

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: How to - Windows 10 Installeren vanaf een USB stick. 2023, Januari-
Anonim

Het installeren van het besturingssysteem op een USB-stick kan handig zijn als er problemen zijn met de cd/dvd-drive. Veel gebruikers hebben problemen met het installeren van het besturingssysteem op verwisselbare media. Dit is meestal te wijten aan een verkeerd begrip van algemene informatie. Als u alle aanbevelingen opvolgt, kan deze bewerking met buitengewoon gemak worden uitgevoerd.

Een besturingssysteem installeren op een USB-flashstation
Een besturingssysteem installeren op een USB-flashstation

Het is nodig

Programma, pc

instructies:

Stap 1

Voordat u een besturingssysteem op een USB-stick installeert, is het raadzaam dit van internet te downloaden. Het moet in een ISO-image staan. Vergeet niet de seriële sleutel te achterhalen die nodig is om het besturingssysteem te activeren. U hebt een flashstation nodig met maximaal 4 GB geheugen.

Stap 2

De opstartbare flashkaart is gemaakt met behulp van het UltraISO-programma. Open dit programma, ga naar "Bestand" - "Open". Geef in het venster dat verschijnt de locatie van het besturingssysteem op de computer aan. Je ziet twee helften in het programma. Bovenaan staat het opneembare beeld en onderaan staat de locatie van de flashdrive, meestal de F-drive.

Stap 3

Klik op "Boot" en geef "schrijf een afbeelding van de harde schijf" aan. Het afbeeldingstype moet opstartbaar zijn. Dit bevestigt dat de afbeelding opstartbaar is. Als u deze regel niet volgt, kunt u het besturingssysteem later niet op een laptop of computer laden. Controleer voor het opnemen de juistheid van het invoeren van de gegevens van de flashkaart. De opnamemethode wordt geselecteerd door USB-HDD +. Voordat u gaat opnemen, kunt u de kolom "Formatteren naar NTFS" selecteren. U kunt het item "Controleren" aanvinken. Hiermee kunt u fouten vinden. Dan begint de opname zelf. Na het einde van de opname verschijnt een venster waarin de voltooiing van het proces wordt gerapporteerd.

Stap 4

Afbeeldingen van het besturingssysteem worden ook gemaakt vanaf de installatieschijf. Dit gebeurt met behulp van het UltraISO-programma. De USB-stick mag alleen in NTFS worden geformatteerd. Doe je dit in FAT32, dan wordt de afbeelding niet volledig naar de USB-stick geschreven.

Over het algemeen kunnen we zeggen dat het maken van een afbeelding niet moeilijk is.

Populair per onderwerp