Een Tweede Besturingssysteem Installeren Operating

Inhoudsopgave:

Een Tweede Besturingssysteem Installeren Operating
Een Tweede Besturingssysteem Installeren Operating

Video: Een Tweede Besturingssysteem Installeren Operating

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Install Android 10 On PC Laptop Or Desktop Bliss OS 12 2023, Januari-
Anonim

De noodzaak om een ​​tweede besturingssysteem te installeren ontstaat wanneer een besturingssysteem sommige taken niet aankan, maar het huidige besturingssysteem nog wat werk moet verzetten. Het is mogelijk om naast het hoofdbesturingssysteem een ​​tweede besturingssysteem te installeren.

Een tweede besturingssysteem installeren operating
Een tweede besturingssysteem installeren operating

instructies:

Stap 1

Om te beginnen moet gezegd worden dat het installeren van een tweede besturingssysteem op een computer met een besturingssysteem en één sector op de harde schijf een riskante onderneming is. U kunt beide besturingssystemen kwijtraken en daarom zal het overzetten van documenten en bestanden naar een andere schijf behoorlijk problematisch zijn. Om dit te voorkomen, is het raadzaam eerst alle benodigde bestanden op cd/dvd-schijven en flashstations op te slaan, vervolgens de harde schijf te formatteren en in sectoren te verdelen, en pas daarna twee besturingssystemen één voor één te installeren. de eerste stap is eenvoudig: sla alles op, uw waardevolle foto's, documenten, databases, muziek en andere bestanden op verwisselbare schijven en een USB-flashstation, aangezien alles wordt verwijderd tijdens het formatteren van de pc.

Stap 2

In de tweede stap moet u de harde schijf formatteren en in sectoren of delen splitsen. Meestal zijn er twee delen - "C" en "D". Partition Magic is vereist om de harde schijf in sectoren te verdelen. Brand het op een autorun-schijf. Laad het BIOS (gebruik de Del / F2 / F8-toets tijdens het opstarten van de computer) en selecteer opstarten met prioriteit vanaf de diskette in de opstartinstellingen, sla de wijzigingen op. Start uw computer opnieuw op en plaats de PartitionMagic-schijf. Selecteer in het programmamenu snel formatteren met behulp van het NTFS-bestandssysteem; splits vervolgens de HDD in het vereiste aantal sectoren (bijvoorbeeld 2 of 3), bij voorkeur elk ten minste 50 GB.

Stap 3

Plaats na het voltooien van de bewerking de cd met de distributiekit van het hostbesturingssysteem en start de computer opnieuw op. De installatie van het besturingssysteem begint. Selecteer de installatie naar sectie “C” en volg de stapsgewijze instructies op het scherm. Nadat u het eerste besturingssysteem hebt geïnstalleerd, start u uw computer opnieuw op en plaatst u de tweede besturingssysteem-cd in uw cd-station. Installeer het tweede besturingssysteem op dezelfde manier als het eerste, met behulp van de aanwijzingen op het scherm, maar in een andere sector - "D".

Populair per onderwerp