Hoe De Lijst Met Repositories Bij Te Werken

Inhoudsopgave:

Hoe De Lijst Met Repositories Bij Te Werken
Hoe De Lijst Met Repositories Bij Te Werken

Video: Hoe De Lijst Met Repositories Bij Te Werken

Video: Hoe De Lijst Met Repositories Bij Te Werken
Video: add the universe repo in ubuntu 2024, Mei
Anonim

In besturingssystemen van de Linux-familie kan het downloaden van nieuwe versies van softwareproducten worden toegewezen aan een speciale toepassing - "Update Manager". U hoeft het maar één keer te configureren om constant de nieuwste versies van de geïnstalleerde hulpprogramma's te ontvangen.

Hoe de lijst met repositories bij te werken
Hoe de lijst met repositories bij te werken

Noodzakelijk

Besturingssysteem Ubuntu Linux

instructies:

Stap 1

In abstracto is een repository een soort netwerkschijf die distributies van absoluut alle programma's bevat. Wat doet het? U hoeft geen nieuwe releases op uw harde schijf op te slaan, nu is alles binnen handbereik (als u internet heeft). Een duidelijk pluspunt van deze manier van downloaden van programma's is uw minimale deelname. Het applicatie-downloadvenster verschijnt automatisch op het scherm (na de komst van nieuwe versies van programma's).

Stap 2

Om de lijsten met repositories te configureren, klikt u op het menu "Systeem", selecteert u het gedeelte "Beheer" en klikt u vervolgens op de regel "Applicatiebronnen". Het venster met lijstinstellingen verscheen op het scherm, waarin zich verschillende tabbladen bevinden. Op het eerste tabblad worden de officiële repositories weergegeven die zich in elke build van het Ubuntu-besturingssysteem bevinden. Het wordt aanbevolen om de eerste 4 items hier te controleren. Het laatste punt is nodig voor degenen die geen internetverbinding hebben.

Stap 3

Op het volgende tabblad kunt u elke repository of schijf toevoegen die softwaredistributies bevat. Klik op de knop "Toevoegen" en voer in het geopende venster de gekopieerde regel van het repository-adres in, bijvoorbeeld https://ppa.launchpad.net/alexey-smirnov/deadbeef/ubuntu. Druk op Enter om dit adres toe te voegen.

Stap 4

Het volgende tabblad - "Updates" - wordt gebruikt om updates te plannen. Het wordt aanbevolen om de waarde "Dagelijks" in het blok "Automatische updates" in te stellen - elke dag wanneer de computer opstart, zal uw systeem alle lijsten met opslagplaatsen controleren. Wanneer nieuwe versies van andere producten dan de reeds geïnstalleerde producten worden gevonden, wordt de bijgewerkte distributie gedownload en op de harde schijf geïnstalleerd.

Stap 5

Klik op de knop Sluiten om uw wijzigingen op te slaan en de lijst met alle opslagplaatsen te vernieuwen. Er verschijnt een venster op het scherm waarin wordt gezocht naar beschikbare versies van softwareproducten. Als er nieuwe versies worden gevonden, worden deze naar een tijdelijke map gekopieerd en geïnstalleerd.

Stap 6

Voor een aparte lancering van het lijstupdatevenster, klik op "Systeem", selecteer de sectie "Beheer" en klik op de regel "Update Manager".

Aanbevolen: