Een Lijst Met Bestanden Met Mappen Krijgen

Inhoudsopgave:

Een Lijst Met Bestanden Met Mappen Krijgen
Een Lijst Met Bestanden Met Mappen Krijgen

Video: Een Lijst Met Bestanden Met Mappen Krijgen

Video: Een Lijst Met Bestanden Met Mappen Krijgen
Video: Bestanden uit een map verzamelen in een Excel-lijst met PowerQuery 2024, April
Anonim

De opslag van bestanden op de harde schijf van een computer gebeurt meestal op een georganiseerde manier: er is een hoofdmap, die mappen met verschillende namen bevat, en daarin andere mappen en bestanden. Het is gemakkelijk om zo'n systeem voor te stellen als een boom die zich vanaf de wortel uitbreidt. In sommige situaties is het handig om een volledige lijst van bestanden en mappen in een map of partitie op een harde schijf te hebben.

Een lijst met bestanden met mappen krijgen with
Een lijst met bestanden met mappen krijgen with

Noodzakelijk

Total Commander-programma

instructies:

Stap 1

Start Total Commander met behulp van de snelkoppeling op uw bureaublad. Als u deze bestandsbeheerder niet hebt, downloadt u het programma van internet en installeert u het op het besturingssysteem van uw computer. Je kunt dit programma vinden op de site wincmd.ru. Probeer het programma te installeren in de systeemmap van de lokale schijf "C". Met behulp van dit programma kunt u bijna alle bestanden en mappen bekijken die zich in het besturingssysteem van de computer bevinden, ondanks het feit dat ze verborgen kunnen zijn.

Stap 2

Markeer de map die u wilt uitvouwen als een volledige inhoudsopgave. Klik met de linkermuisknop op het menu-item "Bestanden" en beweeg met de muis over het item "Afdrukken" om de subitems weer te geven. Selecteer "Lijst met bestanden met submappen" en klik erop met de linkermuisknop. Het dialoogvenster Opties wordt geopend. Specificeer het nesting-niveau (waarde "-1" betekent dat alle submappen worden weergegeven). In de onderste regel kunt u de extensie specificeren van de bestanden die moeten worden geselecteerd voor vermelding. Geef zo nodig aan.

Stap 3

Nadat u op de knop "OK" hebt geklikt, verschijnt een venster met een tekstbestand dat klaar is om af te drukken. Alle bestanden en subdirectories van de opgegeven directory worden in de regels van dit document weergegeven. Klik op "Afdrukken" om het document op papier uit te voeren, of selecteer Microsoft Document Writer om een bestand te genereren. Deze functie van Total Commander kan mappen van elke nestdiepte beschrijven en elk bestandstype in een lijst vormen. Dit algoritme kan handmatig worden geschreven met behulp van een programmeertaal en een recursie-operator.

Aanbevolen: