Mappen Delen

Inhoudsopgave:

Mappen Delen
Mappen Delen

Video: Mappen Delen

Video: Mappen delen in Windows 10 - How to (Consumentenbond) 2022, November
Anonim

Vaak is het nodig om informatie over te dragen aan gebruikers van het lokale netwerk. En zodat ze niet met flashdrives of schijven naar elkaar toe rennen, maar rustig zittend op hun werkplek informatie uitwisselen, kun je eenvoudig een map met de benodigde informatie (een gedeelde bron) maken en deze met anderen delen.

Mappen delen
Mappen delen

instructies:

Stap 1

Selecteer de map die u openbaar wilt maken.

Stap 2

Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van de geselecteerde map en selecteer "Eigenschappen" in het menu dat verschijnt.

Stap 3

Selecteer in het venster dat verschijnt het tabblad "Toegang" en plaats een vinkje voor het item "Deze map delen". U kunt ook een naam toewijzen aan de gedeelde map in het veld Share Name. Het zal worden gezien door iedereen die naar uw computer is gekomen (de echte naam van de map wordt verborgen). Als u wilt dat alle gebruikers van het lokale netwerk de inhoud van de map kunnen wijzigen, dat wil zeggen bestanden kopiëren, verplaatsen en verwijderen, vink dan het vakje aan naast het item "Sta het wijzigen van bestanden via het netwerk toe".

Stap 4

Klik op de knop "OK". Als alles correct is gedaan, wordt het mappictogram aangevuld met een afbeelding van een open handpalm.

Populair per onderwerp