Toegang Tot Windows Vista Openen

Inhoudsopgave:

Toegang Tot Windows Vista Openen
Toegang Tot Windows Vista Openen

Video: Toegang Tot Windows Vista Openen

Video: Toegang Tot Windows Vista Openen
Video: Apple WWDC 2006-Windows Vista Copies Mac OS X 2024, April
Anonim

Slechts een paar gebruikers weten dat het mogelijk is om een lokaal thuisnetwerk op te zetten, zodat alle computers waaruit het bestaat, toegang hebben tot internet zonder dure apparatuur aan te schaffen.

Toegang tot Windows Vista openen
Toegang tot Windows Vista openen

Noodzakelijk

  • - LAN-kaart;
  • - netwerk kabel.

instructies:

Stap 1

Selecteer eerst een computer die rechtstreeks met internet wordt verbonden. In dit geval is het besturingssysteem Windows Vista. Als deze computer slechts één netwerkadapter heeft, schaf dan een tweede netwerkkaart aan. Het is nodig om twee computers op een lokaal netwerk aan te sluiten.

Stap 2

Koop een netwerkkabel van de juiste lengte. Gebruik het om de netwerkkaarten van beide computers met elkaar te verbinden. Sluit de ISP-kabel aan op de tweede netwerkadapter van de geselecteerde computer. In dit geval is de manier van toegang tot internet (via een LAN-poort of DSL-modem) volledig onbelangrijk.

Stap 3

Zet de eerste computer aan. Open de lijst met beschikbare netwerkverbindingen. Selecteer de netwerkadapter die is aangesloten op de andere computer. Open de eigenschappen ervan. Selecteer "Internetprotocol TCP / IPv4". Klik op de knop Eigenschappen. Markeer de optie Gebruik het volgende IP-adres. Stel de IP-waarde voor deze netwerkadapter in op 25.25.25.1.

Stap 4

Stel je internetverbinding in als je dat nog niet hebt gedaan. Ga naar de eigenschappen van deze verbinding. Selecteer het tabblad "Toegang". Zoek het item "Sta computers op het lokale netwerk toe deze internetverbinding te gebruiken". Geef het netwerk aan dat uw twee computers vormen. Sla de instellingen op.

Stap 5

Zet de tweede computer aan. Open de lijst met beschikbare netwerkverbindingen. Ga naar TCP / IPv4-eigenschappen. Als de tweede computer Windows XP draait, dan heb je het TCP/IP-protocol nodig.

Stap 6

Activeer het item "Gebruik het volgende IP-adres". Voer de waarde in die gelijk is aan 25.25.25.5. Druk op de Tab-toets om het subnetmasker automatisch op te halen. Zoek de items "Standaardgateway" en "Voorkeurs-DNS-server". Vul ze in met het IP-adres van de eerste computer. Sla uw netwerkinstellingen op.

Aanbevolen: