Hoe Vista Te Verwijderen En XP Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Vista Te Verwijderen En XP Te Installeren
Hoe Vista Te Verwijderen En XP Te Installeren

Video: Hoe Vista Te Verwijderen En XP Te Installeren

Video: Hoe Vista Te Verwijderen En XP Te Installeren
Video: Я обновил windows xp до vista 2024, April
Anonim

Vaak stellen veel gebruikers de vraag hoe Windows XP te installeren als Vista al is geïnstalleerd? Het punt is dat het systeem je niet toestaat om terug te gaan naar een oudere versie en deze programmatisch te installeren. Dit kan door de computer op een bepaalde manier op te starten.

Hoe Vista te verwijderen en XP te installeren
Hoe Vista te verwijderen en XP te installeren

instructies:

Stap 1

Controleer de systeemvereisten, hardware- en softwarecompatibiliteit, bepaal de partitioneringsparameters, selecteer het juiste bestandssysteem voor het nieuwe systeem: FAT, FAT32, NTFS. Zorgvuldige planning kan uw Windows-installatie efficiënter maken en mogelijke problemen helpen voorkomen. Zodra je zeker weet dat je alles hebt geselecteerd wat je nodig hebt, kun je beginnen met het installatieproces.

Stap 2

Verwijder het oude systeem en installeer het nieuwe op de volgende manier: start op vanaf een MS-DOS-diskette, ga naar de opdrachtregel, maak een nieuwe schijfpartitie aan met het FDISK-commando, start opnieuw op, formatteer de gemaakte partitie en ga dan verder met het systeem vanaf schijf installeren.

Stap 3

Start Windows XP op vanaf de cd. U kunt op F6 drukken als u extra SCSI-adapters of andere opslagapparaten moet installeren. Als u wordt gevraagd om drivermedia te verstrekken, zorg er dan voor dat u deze bij de hand heeft. Het installatieprogramma begint met het downloaden van alle vereiste bestanden en stuurprogramma's.

Stap 4

Selecteer de partitie om Windows XP te installeren. Druk op Enter. Lees de licentieovereenkomst en druk op F8 als u deze accepteert. Selecteer of maak een partitie waar u Windows XP gaat installeren.

Stap 5

Voer de installatie uit en wacht tot alle benodigde bestanden zijn gekopieerd vanaf het installatiepunt (cd of netwerkshare). Daarna wordt de computer opnieuw opgestart en gaat de installatie verder in grafische modus.

Stap 6

Klik indien nodig op de knop Regionale instellingen wijzigen. Specificeer de systeemtaal, dit is van invloed op hoe de datum, tijd, valuta en cijfers worden weergegeven. Selecteer uw huidige toetsenbordindeling.

Stap 7

Voer de computernaam en het wachtwoord voor het beheerdersaccount in. Installeren en configureren van netwerkcomponenten. Vervolgens wordt u gevraagd uw exemplaar te registreren en te autoriseren. Installatie voltooid!

Aanbevolen: