Hoe Vista Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Vista Te Installeren
Hoe Vista Te Installeren

Video: Hoe Vista Te Installeren

Video: Hoe Vista Te Installeren
Video: Installing Windows Vista 2024, Maart
Anonim

Er zijn verschillende opties om het besturingssysteem Windows Vista te installeren. U kunt proberen uw geïnstalleerde exemplaar van Windows XP bij te werken met behoud van enkele instellingen, of een nieuwe installatie van het besturingssysteem uitvoeren.

Hoe Vista te installeren
Hoe Vista te installeren

Noodzakelijk

Windows Vista-installatieschijf

instructies:

Stap 1

Zet uw computer aan en open het BIOS-menu. Om dit te doen, drukt u tijdens het opstarten van de pc op de Delete-toets. Open het menu Geavanceerde instellingen en selecteer Prioriteit opstartapparaat. Zoek het veld Eerste opstartapparaat. Druk op de Enter-toets en selecteer Interne dvd-rom. Open de schijflade en plaats de installatieschijf erin. Druk op de F10-toets.

Stap 2

De computer zal opnieuw opstarten en na een tijdje verschijnt het bericht Druk op een willekeurige toets om vanaf cd op te starten op het scherm. Druk op een willekeurige toets op het toetsenbord. Wacht terwijl het installatieprogramma de vereiste bestanden voorbereidt. Selecteer uw taal in het volgende menu dat wordt geopend. Houd er rekening mee dat deze selectie alleen van toepassing is op het installatiemenu, niet op het besturingssysteem zelf.

Stap 3

In het nieuwe venster dat wordt geopend, klikt u op de knop "Installeren" en selecteert u de optie "Volledige installatie". Na een tijdje verschijnt er een nieuw menu met de status van uw harde schijf. Als u een extra partitie moet maken waarop Windows Vista wordt geïnstalleerd, klikt u op de knop "Schijfinstallatie".

Stap 4

Selecteer de lokale schijf die in verschillende delen moet worden opgesplitst en klik op de knop "Verwijderen". Selecteer het niet-toegewezen gebied dat verschijnt en klik op de knop "Maken". Stel de grootte van het toekomstige volume in. Het wordt aanbevolen om minimaal 25 GB te gebruiken, wat nodig is om het besturingssysteem en de minimale set programma's op te slaan.

Stap 5

Selecteer de bestandssysteemindeling voor de nieuwe lokale schijf en klik op Toepassen. Maak op dezelfde manier een tweede sectie van het resterende volume van het niet-toegewezen gebied. Selecteer de gewenste schijf en klik op de knop "Doorgaan".

Stap 6

Na een tijdje zal de computer opnieuw opstarten. Verwijder de schijf uit het station zodat het installatieprogramma niet vanaf het begin start. Nu moet je opstarten vanaf je harde schijf, dus je hoeft geen toetsen in te drukken. Configureer uw firewall-instellingen, voer de gebruikersnaam van uw primaire computer in en stel een wachtwoord in (optioneel). Na de tweede herstart zal het programma de laatste fase van de installatie van Windows Vista uitvoeren.

Aanbevolen: