Hoe Windows 7 Te Verwijderen En Windows XP Op Een Laptop Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Windows 7 Te Verwijderen En Windows XP Op Een Laptop Te Installeren
Hoe Windows 7 Te Verwijderen En Windows XP Op Een Laptop Te Installeren

Video: Hoe Windows 7 Te Verwijderen En Windows XP Op Een Laptop Te Installeren

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Как удалить Windows XP и поставить Windows 7? 2023, Januari-
Anonim

Als je hebt besloten om het vooraf geïnstalleerde Windows Seven-besturingssysteem van je mobiele computer te verwijderen, haast je dan niet om je harde schijf te formatteren. U hebt een werkende laptop nodig om de bestanden voor te bereiden die nodig zijn om Windows XP te installeren.

Hoe Windows 7 te verwijderen en Windows XP op een laptop te installeren
Hoe Windows 7 te verwijderen en Windows XP op een laptop te installeren

Het is nodig

  • - schijf met Windows XP;
  • - USB opslag;
  • - toegang tot internet.

instructies:

Stap 1

Begin met het zoeken naar stuurprogramma's voor harde schijven. Bij het installeren van het besturingssysteem Windows XP op een mobiele computer is er vaak een probleem met het bepalen van de harde schijf. Om dit te voorkomen, moet u extra stuurprogramma's installeren. Bezoek de website van de laptopfabrikant die u gebruikt.

Stap 2

Open het Downloadcentrum en download de vereiste bestanden. Pak ze uit het archief en kopieer de bestanden naar een USB-flashstation of externe harde schijf met USB- of eSATA-interface.

Stap 3

Download de Windows-installatieschijfkopie en brand deze op een lege schijf met behulp van ISO File Burning. Nadat het programma is voltooid, verwijdert u de schijf niet uit het station, sluit u het USB-station aan op de stuurprogramma's voor de harde schijf en start u de mobiele computer opnieuw op.

Stap 4

Houd de F8-toets ingedrukt nadat de laptop is opgestart. Selecteer in het menu Quick Change Boot Device de optie Interne dvd-rom. Druk op een willekeurige toets om het opstarten vanaf schijf te starten.

Stap 5

Volg de instructies van het stapsgewijze menu totdat het programma u vraagt ​​om partities te selecteren of u meldt dat de harde schijf ontbreekt. Selecteer nu "Stuurprogramma's installeren" en selecteer de bestanden die eerder naar de USB-drive zijn geschreven. Verwijder de USB-stick na het installeren van de geselecteerde bestanden.

Stap 6

Nadat u de harde schijf hebt geïdentificeerd, selecteert u de partitie waarop Windows Seven zich bevindt. Activeer in het volgende menu het item "Formatteren naar NTFS" en druk op de Enter-toets. Tijdens het installatieproces van Windows XP wordt de mobiele computer meerdere keren opnieuw opgestart. Onderneem geen actie om het apparaat te laten opstarten vanaf de harde schijf.

Stap 7

Bezoek de officiële website van de laptopfabrikant en download stuurprogramma's voor uw moederbord en andere apparaten die zijn ontworpen om te werken in de Windows XP-omgeving.

Populair per onderwerp