Zelf Windows XP Verwijderen En Installeren

Inhoudsopgave:

Zelf Windows XP Verwijderen En Installeren
Zelf Windows XP Verwijderen En Installeren

Video: Zelf Windows XP Verwijderen En Installeren

Video: Zelf Windows XP Verwijderen En Installeren
Video: "Uninstalling" Windows XP 2024, Mei
Anonim

Om het besturingssysteem correct opnieuw te installeren, moet u rekening houden met verschillende nuances. U moet uiterst voorzichtig zijn bij het installeren van een nieuw besturingssysteem op de schijfpartitie waar de oude versie zich al bevindt.

Zelf Windows XP verwijderen en installeren
Zelf Windows XP verwijderen en installeren

Noodzakelijk

Windows XP-schijf

instructies:

Stap 1

Het installatieproces van het Windows XP-besturingssysteem omvat niet het maken of verwijderen van partities van de harde schijf. Als u de informatie op de systeemschijf wilt opslaan, verwijder dan uw harde schijf en sluit deze aan op een andere computer.

Stap 2

Zet de tweede pc aan en houd de F8-toets ingedrukt. Nadat u een nieuw menu hebt geopend, selecteert u de harde schijf waarvan u wilt doorgaan met opstarten. Na het opstarten van het besturingssysteem opent u het menu "Deze computer" en kopieert u alle belangrijke gegevens naar een andere harde schijf. Sluit nu uw harde schijf aan op uw oude computer.

Stap 3

Plaats de installatieschijf van Windows XP in het station en zet de computer aan. Houd de F8-toets ingedrukt. Selecteer het gewenste dvd-station in het selectiemenu voor opstartapparaten. Wacht terwijl het installatieprogramma de vereiste bestanden voorbereidt.

Stap 4

Selecteer nu de schijfpartitie waarop het besturingssysteem al is geïnstalleerd. Druk op de Enter-knop. Selecteer nu de optie "Formaat naar NTFS". Bevestig de start van het schijfopruimingsproces door op de toets F te drukken. Wacht terwijl deze procedure is voltooid en de installatie van het nieuwe Windows XP-besturingssysteem begint.

Stap 5

Stel na de eerste herstart van de computer de vereiste parameters in voor de items Gebruikersnaam en Wachtwoord. Stel de datum en tijd in, selecteer de firewallmodus. Ga verder met de installatie van het nieuwe besturingssysteem.

Stap 6

Installeer nu uw antivirussoftware en download het hulpprogramma Sam Drivers. Voer het uit en werk de stuurprogramma's bij voor de hardware die op uw computer is geïnstalleerd. Verwijder de harde schijf waarnaar u belangrijke gegevens hebt gekopieerd en sluit deze aan op uw pc.

Stap 7

Kopieer alle bestanden die u wilt naar uw harde schijf. Onthoud dat u deze stap kunt overslaan als u bestanden niet naar een andere harde schijf verplaatst, maar naar een extra partitie van uw harde schijf.

Aanbevolen: