Gebruikersselectie Uitschakelen

Inhoudsopgave:

Gebruikersselectie Uitschakelen
Gebruikersselectie Uitschakelen

Video: Gebruikersselectie Uitschakelen

Video: Gebruikersselectie Uitschakelen
Video: How to Rebuild WMI in Windows 10 2024, April
Anonim

Als er meerdere gebruikers van het Windows-besturingssysteem zijn, toont het opstartscherm de keuze van een van hen om in te loggen op het systeem. U kunt deze voorkeursinstelling wijzigen door ervoor te kiezen om standaard in te loggen met slechts één van de accounts.

Gebruikersselectie uitschakelen
Gebruikersselectie uitschakelen

instructies:

Stap 1

Open het menu-item "Uitvoeren" door op de knop "Start" te klikken. Voer in de regel van het kleine venster dat verschijnt control userpasswords2 in en druk op Enter. U ziet een menu voor het configureren van de aanmelding van accounts in het systeem, waar u ook de wachtwoordprompt kunt uitschakelen zonder deze te verwijderen en de standaardaanmelding voor een van de gebruikers kunt configureren.

Stap 2

Verwijder het vinkje uit het vakje naast "Gebruikersnaam en wachtwoord vereisen om toegang te krijgen tot het systeem" bovenaan het venster. Klik op de knop Toepassen. U ziet een nieuw venster waarin u uw gegevens moet invoeren om automatisch in te loggen op Windows. Breng wijzigingen aan en sluit vensters, start uw computer opnieuw op.

Stap 3

Als u de automatische aanmelding bij het besturingssysteem wilt omzeilen, houdt u de Shift-toets ingedrukt terwijl u de computer opstart. Om het wachtwoordverzoek te retourneren en de standaardaanmelding te annuleren, voert u de installatie ook uit via de opdrachtregel en vinkt u het vakje voor de aanmeldingsprompt aan.

Stap 4

Gebruik een speciaal hulpprogramma van derden om de parameters voor inloggen op het besturingssysteem te configureren, bijvoorbeeld XPTweaker, dat gratis beschikbaar is op internet.

Stap 5

Als u in de toekomst slechts één account gaat gebruiken, verwijder dan alle andere zodat ze niet worden weergegeven wanneer de computer opstart. Open hiervoor het configuratiescherm en ga naar het beheermenu voor gebruikersaccountinstellingen.

Stap 6

Klik op degene die je in de toekomst niet meer nodig hebt, je ziet een lijst met acties die je ermee kunt uitvoeren onder het beheerdersaccount. Selecteer "Verwijderen". Herhaal deze stap voor andere gebruikers, maar houd er rekening mee dat er minimaal één account met beheerdersrechten in het besturingssysteem moet blijven.

Aanbevolen: