Hoe Het Wisselbestand Te Verplaatsen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Wisselbestand Te Verplaatsen
Hoe Het Wisselbestand Te Verplaatsen

Video: Hoe Het Wisselbestand Te Verplaatsen

Video: Hoe Het Wisselbestand Te Verplaatsen
Video: Schijfopruiming Windows 10 - How to (Consumentenbond) 2024, April
Anonim

Het wisselbestand van het Windows-besturingssysteem is een speciaal verborgen bestand, dat standaard op dezelfde schijf wordt opgeslagen als de systeembestanden. Het wordt gebruikt om delen van actieve programma's op te nemen die niet in het RAM passen.

Hoe het wisselbestand te verplaatsen
Hoe het wisselbestand te verplaatsen

instructies:

Stap 1

Om de prestaties van de computer te verhogen, kan het wisselbestand naar een andere partitie op de harde schijf worden verplaatst.

Start de computer met een beheerdersaccount.

Stap 2

Open het hoofdmenu Start en start het Configuratiescherm. In het geopende venster volgt u de link "Prestaties en onderhoud" en selecteert u vervolgens het item "Systeem".

Stap 3

Het venster Systeemeigenschappen wordt geopend. Ga naar het tabblad "Geavanceerd", klik in de groep "Prestaties" op "Opties".

Stap 4

Ga in het venster Prestatie-opties naar het tabblad Geavanceerd en klik op Wijzigen.

Stap 5

In het venster Virtueel geheugen wordt een lijst weergegeven met alle beschikbare partities op de harde schijf.

Om de grootte van het wisselbestand te vergroten, wijst u het station toe waarop Windows is geïnstalleerd.

Stap 6

Selecteer het keuzerondje Aangepast formaat. Voer in het veld "Initiële grootte" de waarde in die door het systeem wordt aanbevolen (deze wordt aangegeven in het gedeelte "Totale grootte van het wisselbestand op alle schijven"), in het veld "Maximale grootte" stelt u willekeurig de maximale hoeveelheid ruimte in die is toegewezen voor het wisselbestand, klikt u op de knop "Instellen".

Stap 7

Als u het wisselbestand naar een andere partitie wilt verplaatsen, selecteert u de partitie waarop Windows is geïnstalleerd, selecteert u het keuzerondje "Geen wisselbestand" en klikt u vervolgens op "Instellen". Als er een waarschuwing verschijnt, klikt u op Ja.

Stap 8

Selecteer een andere schijfpartitie, bijvoorbeeld D. Selecteer het keuzerondje "Aangepast formaat" en geef in de velden "Maximumgrootte" en "Oorspronkelijke grootte" de hoeveelheid computergeheugen of meer op. Klik op de knop "Instellen".

Sluit alle vensters, ga consequent akkoord met alle wijzigingen en start uw computer opnieuw op.

Aanbevolen: