Hoe Ubuntu En XP Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Ubuntu En XP Te Installeren
Hoe Ubuntu En XP Te Installeren

Video: Hoe Ubuntu En XP Te Installeren

Video: Hoe Ubuntu En XP Te Installeren
Video: How to install windows XP in Ubuntu Linux 2024, April
Anonim

Het is mogelijk om Ubuntu en Windows XP tegelijkertijd op dezelfde computer te installeren. Zelfs als ze op dezelfde harde schijfpartitie zijn geïnstalleerd. In dit geval zal het systeem voor het laden om een keuze aan opties vragen.

Hoe Ubuntu en XP te installeren
Hoe Ubuntu en XP te installeren

Noodzakelijk

distributies van besturingssystemen op schijf

instructies:

Stap 1

Download de Ubuntu-schijfkopie naar uw computer. Brand de afbeelding op schijf met Nero- of Alcohol 120%-programma's. Houd er rekening mee dat de opname-opties de creatie van een multiboot-schijf moeten aangeven.

Stap 2

Zorg ervoor dat u voldoende vrije ruimte op uw harde schijf hebt om het Ubuntu-besturingssysteem te installeren. Maak indien nodig een speciale partitie voor de installatie ervan op een vrij deel van de harde schijf met behulp van het hulpprogramma GNOME Partition Editor (https://sourceforge.net/projects/gparted/files/gparted/).

Stap 3

Sluit uw computer af door de Ubuntu-opstartdiskette in de drive te plaatsen. Zet uw computer aan. Druk tijdens het opstarten op de Esc-toets en selecteer opstarten vanaf het diskettestation in het menu. U ziet een nieuw venster, selecteer daarin "Start of installeer Ubuntu".

Stap 4

Selecteer de taal van het besturingssysteem in de lijst die verschijnt. Als u Ubuntu voor het eerst op uw computer installeert en er nog niet eerder mee te maken heeft gehad, kunt u het beste de Russische interface configureren. Klik op de knop "Doorsturen" om door te gaan met het installatieproces.

Stap 5

Wacht terwijl het installatieprogramma de bestanden van het Ubuntu-besturingssysteem kopieert en uitpakt. Selecteer eerst de partitie van de harde schijf waarop u gaat installeren. Het is natuurlijk het beste om verschillende volumes voor verschillende besturingssystemen te gebruiken, maar als deze optie niet handig voor u is, kunt u de installatie uitvoeren op de partitie die al het geïnstalleerde Windows XP bevat.

Stap 6

Als u Ubuntu op uw computer hebt geïnstalleerd en u moet Windows als tweede besturingssysteem installeren, plaats dan de multiboot-schijf in de schijf en start uw computer opnieuw op. Voltooi de installatie door op te starten vanaf de cd. Selecteer de schijfpartitie waar u Windows gaat installeren. Volg de menu-instructies om de tijdzone, taalondersteuning, interfacetaal in te stellen en een account aan te maken.

Aanbevolen: