Zelf Ubuntu Installeren

Inhoudsopgave:

Zelf Ubuntu Installeren
Zelf Ubuntu Installeren

Video: Zelf Ubuntu Installeren

Video: Как установить Ubuntu 20.04 LTS 2022, December
Anonim

Windows is tegenwoordig verreweg het populairste besturingssysteem. Helaas is dit besturingssysteem betaald en bovendien vrij duur. En daarom zijn pc-gebruikers vaak op zoek naar een waardig alternatief daarvoor. U kunt Ubuntu installeren - een gratis, redelijk hoogwaardig en handig besturingssysteem.

Hoe ubuntu te installeren
Hoe ubuntu te installeren

Het is nodig

  • - USB-stick;
  • - computer of laptop.

instructies:

Stap 1

Laten we dus eens kijken hoe u Ubuntu installeert. Download om te beginnen de ISO-image met de vereiste versie van dit besturingssysteem van de officiële Ubuntu-website. Dit kunt u uiteraard geheel gratis doen. Download ook het programma WinSetupFromUSB voor uw versie van Windows.

Stap 2

Installeer de USB-stick in een werkende USB-connector. Voer WinSetupFromUSB uit als beheerder. Selecteer uw USB-flashstation in het gemarkeerde venster. Vink het vakje naast NFTS aan.

Stap 3

Klik op de knop naast Linux ISO. Selecteer in het geopende venster de gedownloade Ubuntu-afbeelding. Klik op Go en wacht tot het programma klaar is met draaien.

Hoe ubuntu te installeren
Hoe ubuntu te installeren

Stap 4

U hebt dus een opstartbare OS-flashdrive gemaakt. Laten we nu eens kijken hoe u Ubuntu installeert. Schakel hiervoor uw laptop of computer uit. Zet de USB-stick vervolgens weer aan zonder de USB-stick te verwijderen. Voer bij het opstarten BIOS in. Druk hiervoor op de gewenste knop, afhankelijk van het model van je laptop of computer.

Stap 5

Stel op het tabblad Boot Boot Device Priority (meestal) de USB-flashdrive in als opstartprioriteit. Verlaat het menu en sla de gegevens op.

Stap 6

Na het downloaden ziet u het welkomstvenster van Ubuntu. Selecteer in het linkermenu de installatietaal en aan de rechterkant - "Installeer Ubuntu". Vervolgens moet u in het volgende venster de benodigde parameters registreren en op "Doorgaan" klikken.

ubuntu installeren vanuit Windows
ubuntu installeren vanuit Windows

Stap 7

Selecteer in het geopende venster de installatieoptie (naast Windows of zonder). Klik op Doorgaan. Wijs in het venster dat verschijnt ruimte toe voor Ubuntu zelf en uw toekomstige bestanden. Klik op de knop "Installeren" en vul in het volgende venster uw persoonlijke gegevens in. Klik vervolgens nogmaals op "Doorgaan".

Stap 8

Wacht tot het systeem is geïnstalleerd en start uw computer opnieuw op. Nadat u Ubuntu vanuit Windows hebt geïnstalleerd, ziet u de volgende keer dat u de pc start het OS-selectiemenu. In dit geval moet u Ubuntu kiezen. Met een volledige overschrijving wordt u onmiddellijk naar de interface van dit besturingssysteem geleid.

Stap 9

Nu weet je hoe je Ubuntu zelf kunt installeren. In de toekomst kunt u voor het gemak een meer vertrouwde werkomgeving selecteren en op uw computer zetten, vergelijkbaar met Windows. Dit kunnen bijvoorbeeld LXDE, KDE, etc. shells zijn.

Populair per onderwerp