Hoe De Gnome-shell Op Ubuntu Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe De Gnome-shell Op Ubuntu Te Installeren
Hoe De Gnome-shell Op Ubuntu Te Installeren

Video: Hoe De Gnome-shell Op Ubuntu Te Installeren

Video: Hoe De Gnome-shell Op Ubuntu Te Installeren
Video: How To Install and manage GNOME Shell Extensions in Ubuntu 18.04 2023, Maart
Anonim

Elke zes maanden brengen Canonical-ontwikkelaars een nieuwe versie van het Ubuntu-besturingssysteem uit, waarvan Linux de voorloper is. Vóór de release van 11.10 beloofde het ontwikkelteam dat deze versie de nieuwste versie van Gnome zou bevatten, maar het wonder gebeurde nooit. Het blijkt dat de shell zelf er is, maar in plaats daarvan is Unity standaard geïnstalleerd.

Hoe de Gnome-shell op Ubuntu te installeren
Hoe de Gnome-shell op Ubuntu te installeren

Noodzakelijk

  • - distributiekit van het besturingssysteem Ubuntu 11.10;
  • - Terminalsoftware.

instructies:

Stap 1

Het is vermeldenswaard dat 3 versies van de schelpen in de nieuwe assemblage waren opgenomen, een dergelijke innovatie is nog nooit eerder gebeurd. Toegegeven, ze worden niet standaard weergegeven, d.w.z. ze moeten worden geactiveerd door het systeem zelf enigszins aan te passen. Na het voltooien van de configuratie krijg je eigenlijk 3 shells: Unity, Gnome en Gnome Shell. Elk is individueel en alle bewerkingen kunnen in elk worden uitgevoerd.

Stap 2

Voordat u extra skins installeert, is het raadzaam om de software bij te werken naar de nieuwste versies, hiervoor gebruikt u de "Update Manager", die u kunt vinden in het menu "Systeem" ("Beheer").

Stap 3

Start nu het programma "Terminal" (vergelijkbaar met de opdrachtregel in Windows). In Unity zijn veel bekende elementen verdwenen, dus gebruik voor een snelle start de sneltoets Ctrl + alt = "Image" + T. Voer in een terminalvenster de volgende regel sudo apt-get install gnome-shell in en druk op Binnenkomen. Als u te lui bent om zo'n lange regel in te voeren, kopieert u deze met de toetsen Ctrl + C of Ctrl + Insert en plakt u deze in de terminal via het menu Bewerken (Plakken) of met de toetsencombinatie Ctrl + Shift + V.

Stap 4

Er verschijnt een bericht op het terminalscherm waarin u wordt gevraagd het superuser-wachtwoord in te voeren (analoog aan de beheerder in Windows). Voer het in en druk nogmaals op Enter. Tijdens de installatie van het geselecteerde pakket verschijnen er berichten in het terminalvenster met de melding dat er extra pakketten worden gedownload. Beantwoord de binnenkomende vragen positief door het symbool Y of D in te voeren (afhankelijk van de lokalisatie van het systeem).

Stap 5

Voer na het installeren van de shell het commando exit in en druk op Enter (verlaat de terminal). Klik nu op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek van het bureaublad, selecteer "Sessie beëindigen" in de lijst.

Stap 6

Nadat het inlogvenster op het opstartscherm van het systeem is verschenen, klikt u nogmaals op het tandwielpictogram en selecteert u Gnome. Voer vervolgens het wachtwoord in, indien van toepassing, en log in. Je bent succesvol ingelogd met de Gnome-shell.

Populair per onderwerp