Hoe De Afbeelding Op Het Startscherm In Windows Te Wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe De Afbeelding Op Het Startscherm In Windows Te Wijzigen
Hoe De Afbeelding Op Het Startscherm In Windows Te Wijzigen

Video: Hoe De Afbeelding Op Het Startscherm In Windows Te Wijzigen

Video: Hoe De Afbeelding Op Het Startscherm In Windows Te Wijzigen
Video: Windows 10 taal wijzigen Engels naar Nederlands 2024, Mei
Anonim

In besturingssystemen is het mogelijk om de achtergrondafbeelding van het startscherm te wijzigen. In principe is dit vrij eenvoudig te doen, maar je moet er wel een bepaalde tijd aan besteden.

Hoe de afbeelding op het startscherm in Windows te wijzigen
Hoe de afbeelding op het startscherm in Windows te wijzigen

De achtergrond van het startscherm wijzigen

Moderne besturingssystemen hebben de unieke mogelijkheid om de achtergrond van het startscherm te wijzigen. Helaas zijn er geen handige hulpmiddelen om de achtergrond te wijzigen, en daarom moet u het systeemregister zelf enigszins wijzigen. Om de achtergrond van het startscherm te wijzigen, moet u speciale software downloaden en installeren - regedit. Het is dit programma waarmee de gebruiker van een pc kan werken met het systeemregister.

Hoe verander ik de achtergrond van het startscherm?

De procedure voor het wijzigen van de achtergrondafbeelding van het startscherm is direct afhankelijk van de versie van het besturingssysteem waarin u het gaat doen. Als u bijvoorbeeld in Windows 7 de achtergrondafbeelding wilt wijzigen, start u het regedit-programma en voert u de volgende sleutel uit: HKLM / Software / Microsoft / Windows / CurrentVersion / Authentication / LogonUI / Backgroud. Vervolgens moet u een speciale parameter maken, die het DWORD-type heeft, en OEMBackground instellen als de naam en de waarde ervan instellen op één. Daarna moet u een structuur van mappen en bestanden maken. Ga hiervoor naar de map windows / system32 / oobe, waarin u een speciale map met de naam info moet maken. Hier moet u ook een map maken met de naam achtergronden. Als resultaat zou het uiteindelijke pad er als volgt uit moeten zien: (lokale schijf): / Windows / System32 / oobe / info / backgrounds. Vervolgens moet u de afbeeldingen die u als achtergrondsplash wilt gebruiken, slepen en neerzetten. Houd er rekening mee dat alle bestanden die u als een dergelijke afbeelding gaat gebruiken, niet meer dan 256 KB mogen zijn, en het belangrijkste is dat dergelijke bestanden moeten worden hernoemd naar backgroundDefault.jpg.

Wat Windows 8 betreft, is het wijzigen van de achtergrondafbeelding van het startscherm hier veel eenvoudiger. Dit kan met een speciaal programma - Start Screen Customizer. Deze software wordt volledig gratis verspreid en is speciaal gemaakt om de achtergrondafbeelding van het startvenster te wijzigen. Om dit programma te gebruiken, moet u het downloaden van de officiële website. De map zelf zal twee bestanden bevatten. Degene met de naam ModernUIStartScreen.ex_ moet de extensie wijzigen in.exe. Pas dan kan het programma worden gestart. Dit programma heeft verschillende werkgebieden, waarvan de rechterkant de belangrijkste is.

Alle afbeeldingen die de gebruiker als achtergrondafbeelding wil gebruiken, worden hier geplaatst. Aan de linkerkant is het instellingenpaneel van het scherm zelf, en hieronder - direct de tools voor werk. Om de achtergrondafbeelding te wijzigen, klikt u op de knop Afbeelding laden, selecteert u wat u wilt plaatsen en klikt u op Toepassen en opslaan. Daarna verandert de achtergrondafbeelding in degene die u hebt geselecteerd.

Aanbevolen: