Een Systeemkopie Maken In Windows 10

Inhoudsopgave:

Een Systeemkopie Maken In Windows 10
Een Systeemkopie Maken In Windows 10

Video: Een Systeemkopie Maken In Windows 10

Video: Windows 10 Systeemkopie Maken 2022, December
Anonim

Systeemimage in Windows 10, ook wel back-up genoemd. Maak het alleen met behulp van Windows-tools, dat wil zeggen, zonder bestanden en programma's van derden te downloaden!

Een systeemkopie maken in Windows 10
Een systeemkopie maken in Windows 10

Deze methode is gratis, omdat deze is ingebouwd in het besturingssysteem. Deze methode omvat niet de mogelijkheid om een ​​back-upschema te configureren. Dit betekent dat je handmatig een image van het systeem moet maken, nadat je het besturingssysteem hebt geïnstalleerd en de benodigde programma's hebt geïnstalleerd. Er is ook geen manier om een ​​map te selecteren om de back-up op te slaan. Maar zelfs rekening houdend met de bovenstaande nadelen, is deze tool voldoende om een ​​back-up van de systeempartitie te maken.

Voorbereiding

Eerst moet u de tool uitvoeren waarmee het kopiëren zal plaatsvinden. Dit kan via het configuratiescherm, klik met de rechtermuisknop op het pictogram van het startmenu. Selecteer "Configuratiescherm" en zoek "Herstel". U kunt deze functie ook vinden via de zoekfunctie rechts van "Start".

U krijgt een venster te zien met drie secties, tot nu toe zijn ze niet interessant voor u. Uw taak is om de actieve knop "Bestandsgeschiedenis" in de linkerbenedenhoek te vinden en er doorheen te gaan. Selecteer daarna nogmaals in de linkerbenedenhoek "System Image Backup". Open rechts, dichter bij de bovenkant, "Een systeemimage maken".

Systeembeeldvorming

Er verschijnt een kleine download in het geopende venster. Nadat u erop hebt gewacht, moet u specificeren waar het back-uparchief is opgeslagen. Het systeem bepaalt automatisch de optimale schijf aan de hand van de hoeveelheid beschikbaar en ingebouwd geheugen en selecteert deze. Maar u kunt de opslaglocatie handmatig opgeven door een harde schijf naar keuze te kiezen. Indien mogelijk kunt u zowel een dvd als een netwerkmap selecteren. De handigste manier zou een harde schijf zijn.

Klik op "Volgende", in het volgende venster kunt u niets wijzigen, aangezien standaard de schijven worden toegevoegd die nodig zijn om Windows te starten. Dit zijn "Systeemschijf" en "Windows Herstelomgeving". Als u nog een schijf aan het archief wilt toevoegen, vinkt u het vakje ernaast aan en klikt u op "Volgende".

Controleer nu de back-upparameters, hier is de locatie waar de back-up wordt opgeslagen, de grootte en welke schijven worden toegevoegd. Als alles in orde is, klikt u op Archief.

Wacht de langdurige informatieverwerking af. Aan het einde van de download verschijnt een venster waarin u wordt gevraagd een systeemherstelschijf te maken. Dit is niet de belangrijkste functie, het is niet nodig om deze aan te maken. Klik op "Nee" en sluit af.

Zoek de map "WindowsImageBackup" op het station dat u als uw primaire station hebt geselecteerd. Zonder beheerdersrechten is er geen toegang toe. Daarin bevindt zich uw afbeelding van het systeem!

Opmerkingen: let op enkele van de links met een blauw en geel pictogram ernaast. Het betekent dat het beheerdersrechten vereist om te worden uitgevoerd. Dat wil zeggen dat deze acties moeten worden uitgevoerd in het beheerdersaccount, of het beheerderswachtwoord specificeren als u een normaal account gebruikt.

Het maken van een systeemkopie in Windows 10 is dus heel eenvoudig. Als u geen afzonderlijke programma's wilt gebruiken, gebruik dan de voorgestelde methode en besteed een minimum aan tijd en moeite!

Populair per onderwerp