Een Bestand Opslaan Als Een Tekening

Inhoudsopgave:

Een Bestand Opslaan Als Een Tekening
Een Bestand Opslaan Als Een Tekening

Video: Een Bestand Opslaan Als Een Tekening

Video: Een Bestand Opslaan Als Een Tekening
Video: 14 Als tekening opslaan 2024, April
Anonim

Het opslaan van documenten en tabellen in de vorm van figuren is nodig in gevallen waarin u een illustratie van een programma moet toevoegen aan een artikel of wetenschappelijk werk. Om bijvoorbeeld een Word-document als afbeelding op te slaan als het uit één pagina bestaat, kunt u eenvoudig een screenshot maken. Om het hele document op te slaan, moet u speciale software gebruiken.

Een bestand opslaan als een tekening
Een bestand opslaan als een tekening

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - MS Word-programma;
  • - het internet.

instructies:

Stap 1

Start MS Word, open het gewenste document. Om de tekst als afbeelding op te slaan, opent u de gewenste pagina, rangschikt u deze zodanig dat de gewenste tekst volledig op het scherm wordt weergegeven, drukt u op de toets Print Screen. Ga vervolgens naar een willekeurige grafische editor, bijvoorbeeld Paint of Adobe Photoshop en plak de afbeelding van het klembord. Gebruik vervolgens de opdracht "Bestand" - "Opslaan als" om het document op te slaan in jpeg- of bmp-indeling.

Stap 2

Gebruik de Snagit-app om schermafbeeldingen gemakkelijker op te slaan. De applicatie kan worden gedownload via de link https://www.techsmith.com/snagit.html. Installeer het programma op uw computer. Open een tekstdocument, plaats de tekst op het scherm, klik op de Print Screen-knop, het Snagit-beeldopnamevenster wordt geopend.

Stap 3

Selecteer het tekstgebied dat u wilt opslaan, daarna wordt u doorgestuurd naar het programmavenster. Selecteer de opdracht "Opslaan als" in het menu "Bestand" om de tekst als afbeelding op te slaan. Selecteer een afbeeldingsformaat, voer een bestandsnaam in en klik op de knop "Opslaan".

Stap 4

Gebruik speciale toepassingen om Word-document naar Jpeg te converteren. Met Universal Document Converter kunt u bijvoorbeeld de kleurdiepte bij het opslaan aanpassen, evenals de kwaliteit van de resulterende bestanden. Download deze applicatie via de link https://www.print-driver.ru/download/, installeer deze op uw computer. Start MS Word, open het gewenste document. Voer het commando "Bestand" - "Afdrukken" uit.

Stap 5

Selecteer Universal Document Converter uit de lijst met printers, klik op de knop "Eigenschappen", selecteer de optie "Instellingen laden". Selecteer vervolgens de optie Tekstdocument naar PDF.xml en klik op "Openen". Selecteer JPEG op het tabblad Bestandsindeling. Klik OK.

Stap 6

Klik in het venster "Afdrukken" op de knop "OK" om het proces van het converteren van een tekstdocument naar JPEG te starten. Standaard wordt het resultaat opgeslagen in de map Mijn documenten. De resulterende afbeelding wordt automatisch geopend in de "Image Viewer", of een soortgelijk programma dat standaard is toegewezen.

Aanbevolen: