Hoe De Cachegrootte Te Vergroten

Inhoudsopgave:

Hoe De Cachegrootte Te Vergroten
Hoe De Cachegrootte Te Vergroten

Video: Hoe De Cachegrootte Te Vergroten

Video: Hoe De Cachegrootte Te Vergroten
Video: Web Caches 2024, April
Anonim

Cache is het interne geheugen van het besturingssysteem, waarin gegevens over actieve programma's worden opgeslagen, wat bijdraagt aan hun snellere werk. Om de kracht en snelheid van de computer te vergroten, kan de hoeveelheid informatie die in de cache is opgeslagen, worden vergroot.

Hoe de cachegrootte te vergroten
Hoe de cachegrootte te vergroten

instructies:

Stap 1

Klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" op het bureaublad en selecteer "Eigenschappen". Ga naar het tabblad "Geavanceerd" en klik op de knop voor het wijzigen van de systeemprestatieparameters. Schakel op het tabblad "Geavanceerd" de items "Achtergrondservices optimaliseren" en "Systeemcache optimaliseren" in. Na het toepassen van de parameters zullen de mogelijkheden van de systeemcache worden vergroot, dit zal de geheugenbelasting helpen verminderen, het opstarten en de werking van sommige applicaties versnellen.

Stap 2

Wijzig de waarde van het wisselbestand op hetzelfde tabblad Geavanceerd in Prestatieopties. Dit is de huidige grootte van de systeemcache, waarin informatie over de werking van applicaties wordt opgeslagen. Standaard specificeert het systeem automatisch de juiste waarde voor het wisselbestand, maar als uw computer weinig RAM heeft, kunt u deze parameter verdubbelen. Met een grote hoeveelheid RAM kan het wisselbestand volledig worden uitgeschakeld. Dit zal de prestaties van systeemtoepassingen versnellen.

Stap 3

Vergroot de cache in uw internetbrowser, die informatie over eerder geladen pagina's en andere elementen opslaat, wat leidt tot snellere openingstijden. Ga bijvoorbeeld in Internet Explorer naar Internet-opties, dan Browsegeschiedenis en klik op Opties. Stel de juiste cachegrootte in het venster Tijdelijke bestanden en logboekinstellingen in. Selecteer in de Firefox-browser het tabblad "Geavanceerd" en vervolgens "Netwerk". Selecteer "Automatisch cachebeheer uitschakelen" en stel de gewenste opties in. In Opera worden de cache-instellingen bewerkt in het venster "Geschiedenis" op het tabblad "Geavanceerd" in de browserinstellingen.

Aanbevolen: