Hoe U Uw Linux-distributie Kunt Bouwen

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Linux-distributie Kunt Bouwen
Hoe U Uw Linux-distributie Kunt Bouwen

Video: Hoe U Uw Linux-distributie Kunt Bouwen

Video: Hoe U Uw Linux-distributie Kunt Bouwen
Video: Creating Your Own Linux Distribution 2024, Mei
Anonim

Elke dag kan men de opkomst van een groot aantal nieuwe distributies van het Linux-besturingssysteem waarnemen. Dit product is helemaal gratis en kan door elke gebruiker naar eigen goeddunken worden gemonteerd. U kunt eenvoudig uw Linux-distributie bouwen door enkele toepassingen toe te voegen aan of te verwijderen uit de systeemsjabloon.

Hoe u uw Linux-distributie kunt bouwen
Hoe u uw Linux-distributie kunt bouwen

Noodzakelijk

Systeemtool Novo Builder

instructies:

Stap 1

Dus om met een computer te werken, kun je assemblages gebruiken die al bekend zijn en getest zijn door duizenden gebruikers, maar als je iets van jezelf wilt maken, moet je jezelf niet verloochenen. Veel assemblages bevatten programma's die door slechts een fractie van de gebruikers worden gebruikt. U kunt uw systeem bouwen op basis van de bestaande en alle onnodige elementen naar uw mening isoleren.

Stap 2

Gebruik de Novo Builder-systeemtool om de distributiekit te bouwen. Installeer dit programma op de schijf en voer het uit door op het pictogram in het gedeelte met systeemprogramma's te klikken. Ga in het geopende venster naar het Preset-blok en selecteer de juiste optie. Om uw eigen distributie vanaf het begin samen te stellen, is het raadzaam om het item "Basisdistributie" te selecteren.

Stap 3

Om de mogelijkheid in te schakelen om alle programma's met dezelfde tool te verkrijgen, moet je het bestand sources.list invullen, dat een lijst met repositories bevat (analoog aan bestandsrepositories of torrent-trackers).

Stap 4

Ook in dit programma kun je automatisch het thema en andere minder belangrijke instellingen instellen, die later kunnen worden gewijzigd na het installeren van de distributie die je aan het maken bent.

Stap 5

Om de beeldvorming van uw besturingssysteem te voltooien, gaat u naar het Build-blok en klikt u op de Build Base-knop. Het is vermeldenswaard dat dit proces een aanzienlijk deel van de tijd in beslag kan nemen, dus wees geduldig.

Stap 6

Ga na het bouwen van de image van het basissysteem naar Post Build. Hier kunt u softwareproducten installeren of verwijderen met behulp van de Synaptic manager. Na het configureren van de lijst met applicaties, hoeft u alleen maar op de Chroot GUI en Build ISO-knoppen te klikken. Nadat de schijfkopie is gemaakt, wordt de distributie verplaatst naar de hoofdmap / home.

Aanbevolen: