Hoe Linux Te Bouwen

Inhoudsopgave:

Hoe Linux Te Bouwen
Hoe Linux Te Bouwen

Video: Hoe Linux Te Bouwen

Video: Hoe Linux Te Bouwen
Video: Compiling The Linux Kernel On Ubuntu u0026 Debian 2024, Mei
Anonim

Wanneer u Linux gebruikt om administratieve taken uit te voeren, moet u het hele systeem te allen tijde up-to-date houden, aangezien dit een zeer belangrijk beveiligingsprobleem is. Nieuwe versies van de kernel lossen altijd veel problemen op die kunnen ontstaan tijdens de werking van het systeem, en repareren een aantal beveiligingslekken. Elke systeembeheerder zou moeten weten hoe de kernel opnieuw moet worden opgebouwd in het geval van een onvoorziene situatie.

Hoe Linux te bouwen
Hoe Linux te bouwen

Noodzakelijk

Linux-kernel

instructies:

Stap 1

De Linux-kernel is slechts in sommige gevallen nuttig om opnieuw op te bouwen. Bijvoorbeeld om te profiteren van nieuwe functies die niet aanwezig waren in de vorige kernelversie. Of om een specifiek systeem voor LifeCD te maken bij gebruik van moduleloze montage.

Stap 2

Het assemblageproces is al lang vereenvoudigd en geautomatiseerd. Voordat u gaat bouwen, is het noodzakelijk om de versie van de huidige kernel te achterhalen. Open "Terminal" ("Menu" - "Toepassingen" - "Accessoires" - "Terminal") en voer de opdracht in:

uname -a

Als reactie ontvangt u een regel die u vertelt over de huidige versie van het Linux-systeem. Ga dan naar kernel.org en selecteer de meest recente en geschikte kernel voor jou.

Stap 3

Er zijn stabiele en ontwikkelingsversies. Haal altijd het meest recente archief op, want het bevat oplossingen voor alle eerdere problemen en glitches. Ontwikkeling lost kleine problemen op en Stable krijgt een grotere release.

Stap 4

Eerst moet je de kernel configureren. Ga hiervoor naar de console onder de root en schrijf de opdracht:

sudo make defaultconfig

Stap 5

Selecteer vervolgens de instellingen die je nodig hebt. Als een bepaald punt niet duidelijk is, kunt u altijd de HELP-knop gebruiken in de rechterbenedenhoek van het scherm. Neem nooit functies in de kern op die de vlag Experimental of Deprecated hebben. Dit kan het systeem uit een stabiele toestand brengen. Schakel deze opties alleen in als u weet wat u doet.

Stap 6

Nadat u de instellingen van een eenvoudige gebruiker in de Terminal hebt voltooid, voert u de opdracht in:

maak bzImage

modules maken

Make bzImage bouwt de kernel en laat modules modules bouwen. Schrijf dan onder de wortel:

make modules_install

laten installeren

Stap 7

De kernelinstallatie zal beginnen. Na voltooiing start u opnieuw op en kunt u de nieuwe versie van uw systeem gebruiken.

Aanbevolen: