Een Account Verwijderen In Vista

Inhoudsopgave:

Een Account Verwijderen In Vista
Een Account Verwijderen In Vista

Video: Een Account Verwijderen In Vista

Video: Een Account Verwijderen In Vista
Video: Vista tutorila add or remove accounts 2024, Mei
Anonim

Als u niet meer van plan bent om op de computer te werken (bijvoorbeeld wanneer u naar een andere werkplek verhuist), moet u uw account in het besturingssysteem verwijderen, aangezien het account uw persoonlijke instellingen en enkele interne systeemwachtwoorden opslaat. Het verwijderen van een account in Vista gaat bijna hetzelfde als in Windows XP.

Hoe een account te verwijderen in
Hoe een account te verwijderen in

Noodzakelijk

beheerdersrechten

instructies:

Stap 1

Open "Configuratiescherm" in het menu "Start". U kunt ook dubbelklikken op de snelkoppeling Deze computer. Klik vervolgens aan de linkerkant van het venster op het tabblad "Configuratiescherm". Zoek de sectie "Accounts" van gebruikers en activeer dit venster door erop te klikken met de muis. Het hulpprogramma Accountconfiguratie wordt gestart.

Stap 2

Bekijk de lijst met actieve gebruikers en markeer het vereiste account. Zoek het item "Account verwijderen". Als er een wachtwoord is ingesteld voor uw account, zal het besturingssysteem u vragen dit in te voeren. Voer de combinatie correct in, zodat het systeem het wachtwoord na verificatie verwijdert. Vergeet ook niet dat een pc veel accounts kan bevatten die moeten worden verwijderd. Deze bewerking wordt beurtelings op elk account toegepast, dat wil zeggen dat u niet alles in één keer kunt verwijderen.

Stap 3

Als het hulpprogramma u niet toestaat een account te verwijderen, gaat u naar "Accountinstellingen". Typ control userpasswords2 in het vak Run command en druk op enter. Het configuratievenster wordt geopend. Selecteer in de lijst met gebruikers de gebruiker die u wilt verwijderen en klik op de bijbehorende knop onder de lijst. U kunt eenvoudig op de knop Verwijderen op het toetsenbord van uw computer drukken om het account te verwijderen.

Stap 4

Open de map Gebruikers op de C:-schijf. Zoek uw gegevens - het besturingssysteem verwijdert de map met bestanden niet, dit moet handmatig worden gedaan. Vergeet de verborgen en systeembestanden niet die zich in uw map kunnen bevinden. Voor al deze bewerkingen zijn beheerdersrechten vereist. Als u geen beheerdersrechten hebt om dergelijke systeempartities te configureren, vraag dan uw computerbeheerder om hulp.

Aanbevolen: