Een Windows XP-account Verwijderen

Inhoudsopgave:

Een Windows XP-account Verwijderen
Een Windows XP-account Verwijderen

Video: Een Windows XP-account Verwijderen

Video: Deleting User Accounts - Windows XP 2022, December
Anonim

Het besturingssysteem Windows XP is ontworpen om met meerdere gebruikers te werken. Hun accounts veranderen wanneer de computer opnieuw wordt opgestart of uitgelogd. Elke gebruikersaccount kan indien nodig worden verwijderd.

Een Windows XP-account verwijderen
Een Windows XP-account verwijderen

instructies:

Stap 1

Gebruikersaccounts (accounts) in het Windows-besturingssysteem worden beheerd met een speciale service. Om het te starten, gaat u naar het menu "Start" en klikt u op de knop "Configuratiescherm". Dubbelklik in de map Configuratiescherm op het pictogram Gebruikersaccounts. Alle gebruikersaccounts van deze computer worden weergegeven in het venster van deze service. Met deze service kunnen gebruikersaccounts tijdelijk worden uitgeschakeld of volledig worden verwijderd. Het is onmogelijk om alleen het beheerdersaccount met speciale rechten uit te schakelen en te verwijderen.

Stap 2

Om een ​​computergebruikersaccount te verwijderen, selecteert u de gewenste account en klikt u op het pictogram. Deze actie opent het venster met accountinstellingen, waarin alle mogelijke acties worden gepresenteerd. Om een ​​Windows XP-gebruikersaccount te verwijderen, klikt u op de link "Account verwijderen". Maak daarna een keuze uit de actie die moet worden uitgevoerd met de bestanden van het verwijderde account. Deze gegevens kunnen worden opgeslagen op het bureaublad van de beheerder of permanent van de computer worden verwijderd. Nadat u de vereiste actie hebt geselecteerd, bevestigt u het verwijderen van het account.

Stap 3

Naast dat u kunt inloggen met een apart account met vrijwel onbeperkte rechten, kunt u inloggen op Windows XP met een speciaal type account genaamd Gast. Het gastaccount kan niet worden verwijderd, maar kan indien nodig worden uitgeschakeld. Om dit te doen, selecteert u het gastaccount in het servicevenster Gebruikersaccounts en klikt u op de knop Gastaccount uitschakelen. Wanneer u de computer nu aanzet, krijgt u geen keuze voor een account om in te loggen.

Populair per onderwerp