Hoe Exe-bestanden Te Blokkeren

Inhoudsopgave:

Hoe Exe-bestanden Te Blokkeren
Hoe Exe-bestanden Te Blokkeren

Video: Hoe Exe-bestanden Te Blokkeren

Video: Hoe Exe-bestanden Te Blokkeren
Video: How to Lock EXE Files with Free EXE Locker Software 2024, Mei
Anonim

Als meerdere mensen op dezelfde computer werken, kan het nodig zijn om een van hen te blokkeren voor het uitvoeren van uitvoerbare bestanden, d.w.z. bestanden met de extensie exe. Om dit te doen, volstaat het om standaard Windows-besturingssysteemtools te gebruiken.

Hoe exe-bestanden te blokkeren
Hoe exe-bestanden te blokkeren

instructies:

Stap 1

Om het starten van uitvoerbare bestanden op de lokale computer voor individuele gebruikers te blokkeren, moet het NTFS-bestandssysteem erop zijn geïnstalleerd. U hebt beheerdersrechten nodig. Open de map die het uitvoerbare bestand bevat, ga naar het menu "Extra", klik op "Mapopties" en ga naar het tabblad "Bekijken". Haal het vinkje weg naast 'Basis delen gebruiken…'.

Stap 2

Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van het uitvoerbare bestand, selecteer "Eigenschappen" en ga naar het tabblad "Beveiliging". Selecteer de gebruiker waarvan u wilt voorkomen dat het bestand wordt uitgevoerd en vink het vakje naast Lezen en uitvoeren aan. Als u een gebruiker aan de lijst wilt toevoegen, klikt u op de knop Toevoegen.

Stap 3

Voor meer fijnafstemming, klik op "Geavanceerd", markeer de gebruiker in het tabblad "Machtigingen", klik op "Wijzigen" en vink de vakjes aan voor de acties die u toestaat of verbiedt om met het bestand uit te voeren.

Stap 4

Het tabblad Beveiliging is niet beschikbaar als Windows Home Edition op uw computer is geïnstalleerd. Start je computer opnieuw op. Druk na een korte pieptoon op de F8-toets totdat het venster met opstartopties verschijnt. Kies "Veilige modus", log in als beheerder en ga verder zoals hierboven beschreven.

Stap 5

Als de selectievakjes of de knop Verwijderen niet beschikbaar zijn, schakelt u op het tabblad Machtigingen het selectievakje Overnemen van ouder … uit. Of ga naar het tabblad "Effectieve machtigingen" en vink de vakjes aan voor de acties die beschikbaar zijn voor elke gebruiker. Selecteer gebruikers met de knop "Selecteren". Als de gebruiker nu probeert een niet-geautoriseerd programma uit te voeren, ontvangt hij een systeembericht "Toegang geweigerd …"

Aanbevolen: