Systeembeveiliging Inschakelen

Inhoudsopgave:

Systeembeveiliging Inschakelen
Systeembeveiliging Inschakelen

Video: Systeembeveiliging Inschakelen

Video: Systeembeveiliging Inschakelen
Video: Systeemherstel - how to (Consumentenbond) 2024, Mei
Anonim

Moderne besturingssystemen hebben ingebouwde beveiligingsmechanismen. Deze hulpprogramma's helpen om externe bedreigingen effectief te weerstaan, waardoor u een langdurige stabiele werking van programma's en het besturingssysteem zelf kunt garanderen.

Systeembeveiliging inschakelen
Systeembeveiliging inschakelen

Noodzakelijk

  • - toegang tot internet;
  • - beheerdersaccount.

instructies:

Stap 1

Het Windows Seven-besturingssysteem heeft tegenwoordig de meest optimale bescherming. Nadat u het opgegeven besturingssysteem hebt geïnstalleerd, gaat u verder met het configureren van de beveiligingsinstellingen. Koppel eerst uw lokale netwerk en internetverbinding los.

Stap 2

Controleer nu uw firewall-instellingen. Open hiervoor het menu "Systeem en beveiliging" door de juiste link in het configuratiescherm te selecteren. Open het tabblad Windows Firewall en klik op de link In- of uitschakelen.

Stap 3

Activeer de items "Windows Firewall inschakelen" voor alle beschikbare netwerktypen. Klik op OK en sluit het dialoogvenster. Volg nu de link "Laat programma's of componenten draaien". Schakel de selectievakjes in voor de programma's en services die toegang hebben tot netwerken die de firewall omzeilen. Sla de instellingen op.

Stap 4

Schakel bewaking van gebruikersactiviteit in. Selecteer hiervoor het menu "Accounts" in het configuratiescherm. Klik op de link "Besturingsparameters wijzigen". Verplaats de schuifregelaar naar de hoogste positie met de optie "Altijd melden in de volgende gevallen". Klik OK.

Stap 5

Het is vermeldenswaard dat u de firewall zelf moet configureren om comfortabel met het besturingssysteem te werken en een hoog beschermingsniveau te garanderen. Configureer dit beveiligingsmechanisme met behulp van de geavanceerde opties in het Windows Firewall-menu.

Stap 6

Als u maximale bescherming voor Windows wilt creëren, installeer dan twee extra programma's. Selecteer, download en configureer eerst hoogwaardige antivirussoftware. Hiermee kunt u virussen bestrijden nadat ze in het systeem zijn geïntroduceerd.

Stap 7

Ten tweede, zorg ervoor dat u de firewallsoftware installeert. Het is een soort add-on voor de firewall en voorkomt het downloaden en installeren van kwaadaardige bestanden.

Aanbevolen: