Hoe De Schermbeveiliging Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe De Schermbeveiliging Uit Te Schakelen
Hoe De Schermbeveiliging Uit Te Schakelen

Video: Hoe De Schermbeveiliging Uit Te Schakelen

Video: Hoe De Schermbeveiliging Uit Te Schakelen
Video: Windows 10 Programma's uitschakelen 2024, Mei
Anonim

Een schermbeveiliging of schermbeveiliging wordt in computers gebruikt om stroomverbruik en monitorbronnen te besparen. Standaard verschijnt de schermbeveiliging elke 10 minuten van inactiviteit op de monitor. Volg deze tips om de weergave van de schermbeveiliging uit te schakelen.

Hoe de schermbeveiliging uit te schakelen
Hoe de schermbeveiliging uit te schakelen

Noodzakelijk

Computer

instructies:

Stap 1

Voor het besturingssysteem Windows XP, maar ook voor andere Windows-systemen, kan de screensaver worden verwijderd via de schermeigenschappen. Klik hiervoor op het menu "Start" en selecteer "Configuratiescherm". Dubbelklik in het geopende venster op het pictogram "Weergeven". U ziet de applet "Eigenschappen: Scherm". Deze applet kan ook worden aangeroepen door het item "Eigenschappen" van het bureaubladcontextmenu te selecteren.

Stap 2

Ga naar het tabblad "Screensaver" door erop te klikken met de linkermuisknop of door de Tab-toets te gebruiken. Hier kunt u de weergave van de schermbeveiliging wijzigen, aanpassen en uitschakelen. Klik op de afbeelding van de kleine driehoek om de vervolgkeuzemenu-items te bekijken. Selecteer "Nee" en klik op "OK" of druk op Enter.

Stap 3

Voor Windows Vista en Windows Seven zullen de namen van sommige items anders klinken. Klik met de rechtermuisknop op een lege ruimte op het bureaublad en selecteer "Personaliseren".

Stap 4

Deze applet kan ook op een andere manier worden gestart. Klik op het menu Start en selecteer Configuratiescherm. Ga in het geopende venster naar het zoekvak, voer het woord "Screensaver" in en klik op het menu-item "Screensaver in- of uitschakelen".

Stap 5

Ga in het geopende venster naar het tabblad "Screensaver", selecteer de regel "Nee" in de vervolgkeuzelijst "Screensaver" en klik op de knop "OK" of druk op Enter.

Stap 6

Als om de een of andere reden het wijzigen van de schermbeveiliging door de netwerkbeheerder wordt verboden, wordt aanbevolen een speciaal registerbestand te gebruiken. U moet een nieuw tekstdocument in een teksteditor maken en er de volgende regels aan toevoegen:

Windows Register-editor versie 5.00

[HKEY_CURRENT_USER / Software / Beleid / Microsoft / Windows / Configuratiescherm / Desktop]

"ScreenSaveActive" = "0"

"SCRNSAVE. EXE" = "aanmelding.scr"

"ScreenSaverIsSecure" = "0"

"ScreenSaveTimeOut" = "90000"

Stap 7

Sla het bestand op als screen.reg en voer het uit. Accepteer de wijzigingen en keer opnieuw terug naar de applet Eigenschappen voor beeldscherm.

Aanbevolen: