Hoe U De Schermbeveiliging Op Uw Computer Kunt Wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe U De Schermbeveiliging Op Uw Computer Kunt Wijzigen
Hoe U De Schermbeveiliging Op Uw Computer Kunt Wijzigen

Video: Hoe U De Schermbeveiliging Op Uw Computer Kunt Wijzigen

Video: Hoe U De Schermbeveiliging Op Uw Computer Kunt Wijzigen
Video: How to get your product key for Windows 7/8/10 2024, Mei
Anonim

Een screensaver is een statische of geanimeerde afbeelding die verschijnt na een bepaalde tijd van inactiviteit van de computer. Als u zich verveelt met uw huidige screensaver, is dit geen probleem. U kunt de screensaver op uw computer in slechts een paar seconden en een paar muisklikken wijzigen.

Hoe u de schermbeveiliging op uw computer kunt wijzigen
Hoe u de schermbeveiliging op uw computer kunt wijzigen

instructies:

Stap 1

Roep het venster "Eigenschappen: Weergave" op. Ga hiervoor naar het configuratiescherm via het menu "Start", selecteer in het gedeelte "Vormgeving en thema's" de taak "Selecteer een schermbeveiliging" of klik op het pictogram "Scherm". Of klik met de rechtermuisknop op een willekeurige plaats op het bureaublad die vrij is van bestanden en mappen, klik in het vervolgkeuzemenu op de laatste regel "Eigenschappen". Het vereiste dialoogvenster wordt geopend.

Stap 2

Ga in het geopende venster naar het tabblad "Screensaver". Het huidige welkomstscherm wordt boven in het venster weergegeven en hier kunt u zien wat er op het scherm zal verschijnen als het systeem inactief is nadat u de instellingen hebt gewijzigd. Gebruik de vervolgkeuzelijst in het gedeelte "Schermbeveiliging" om de gewenste schermbeveiliging te selecteren. Klik op de knop Bekijken om het op volledig scherm te bekijken. Druk tijdens het browsen op geen enkele knop op het toetsenbord en beweeg de muis niet. Het item "Nee" betekent dat in plaats van een opstartscherm wanneer de computer inactief is, er een eenvoudig zwart scherm zal zijn.

Stap 3

Beweeg de muis een beetje om de volledige schermweergave te verlaten. Stel het veld Afstand in op een waarde met behulp van de pijlen omhoog en omlaag rechts van het veld, of voer het in met het toetsenbord. Deze waarde is het aantal minuten inactiviteit van de computer, waarna de geselecteerde screensaver op het scherm verschijnt. Klik op de knop "Toepassen" om de nieuwe instellingen van kracht te laten worden, sluit het venster door op de OK-knop of de X-knop in de rechterbovenhoek van het venster te klikken.

Stap 4

Een screensaver kan niet alleen dienen voor schoonheid, maar ook om uw computer te beschermen. Deze beveiliging werkt als volgt: de computer is een bepaalde tijd niet actief, er verschijnt een welkomstscherm. Om weer met de computer te werken, drukt u in de normale modus op een willekeurige toets op het toetsenbord of de muisknop. Wanneer de gegevensbeschermingsmodus is ingeschakeld, zijn acties niet voldoende, u moet een wachtwoord invoeren.

Stap 5

Om de beveiliging in te stellen, plaatst u de markering in het veld "Wachtwoordbeveiliging" op het tabblad "Screensaver" in het venster "Eigenschappen: Display". Klik op de knop "Toepassen", sluit het venster. Het wachtwoord is hetzelfde als waarmee u zich aanmeldt bij Windows. Als de aanmelding niet met een wachtwoord is beveiligd, doet het token in het veld Wachtwoordbeveiliging op het tabblad Screensaver niets.

Aanbevolen: