Het Systeemlettertype Wijzigen

Inhoudsopgave:

Het Systeemlettertype Wijzigen
Het Systeemlettertype Wijzigen

Video: Het Systeemlettertype Wijzigen

Video: Het Systeemlettertype Wijzigen
Video: lettertype wijzigen 2024, Mei
Anonim

Het uiterlijk en de weergave van alle knoppen, panelen, pictogrammen, menu's, titels en andere accessoires van de gebruikersinterface met venster hangt af van de parameters die in het systeem zijn ingesteld. Een van deze parameters is het systeemlettertype. Voor elke gebruiker kunnen de grootte en het lettertype van het lettertype verschillen van de standaardwaarden van het systeem. Voor een goede beleving van de vensterinterface kunt u het systeemlettertype het beste aanpassen aan uw voorkeuren. Met hulpprogramma's voor het Windows-besturingssysteem kunt u eenvoudig het lettertype wijzigen door uw eigen weergave-eigenschappen in te stellen.

Het systeemlettertype wijzigen
Het systeemlettertype wijzigen

instructies:

Stap 1

Start de instellingenmodus voor weergave-eigenschappen. Klik hiervoor met de rechtermuisknop ergens op het systeembureaublad. Selecteer in het contextmenu dat verschijnt het item "Eigenschappen". U krijgt het venster "Eigenschappen: Weergave" te zien.

Stap 2

Ga in dit venster naar het tabblad "Ontwerp". Selecteer in de vervolgkeuzelijsten met vensterelementen de stijl en het schema dat u nodig hebt, waarin u het systeemlettertype wilt wijzigen. Klik vervolgens op de knop "Geavanceerd".

Stap 3

In een nieuw venster dat wordt geopend, wordt een grafische weergave van alle elementen van de vensterinterface getoond. Selecteer in de bijbehorende vervolgkeuzelijst het item waar u het nieuwe lettertype moet installeren. De lijst met lettertypen bevat alle mogelijke varianten van systeemlettertypen. Selecteer de gewenste lettertypekop, stel de grootte, kleur en andere opmaak in met behulp van de elementen aan de rechterkant.

Stap 4

Selecteer indien nodig de andere elementen van de vensterinterface op dezelfde manier en wijs er ook een nieuw systeemlettertype aan toe. Sla de wijzigingen op door op de knop "OK" te klikken. Klik in het vorige venster met instellingen voor schermeigenschappen ook op de knop "OK". De aangebrachte wijzigingen worden weergegeven in het eerste nieuw geopende venster van de systeeminterface.

Aanbevolen: