Een Aangepaste Functie Maken

Inhoudsopgave:

Een Aangepaste Functie Maken
Een Aangepaste Functie Maken

Video: Een Aangepaste Functie Maken

Video: Een Aangepaste Functie Maken
Video: Een database maken in Excel 2024, Mei
Anonim

Mogelijk moet u een aangepaste functie maken wanneer u een script schrijft waarvoor meerdere repetitieve taken nodig zijn die verschillen van ingebouwde JavaScript-functies.

Een aangepaste functie maken
Een aangepaste functie maken

instructies:

Stap 1

Voer de waardefunctie in om het maken van uw eigen aangepaste functie te starten en geef de gewenste naam op: functie functienaam.

Stap 2

Gebruik de volgende syntaxis voor de gemaakte functie: - haakjes () om variabele parameters te definiëren die optioneel zijn voor de gemaakte, door de gebruiker gedefinieerde functie; - accolades {} om javascript-code weer te geven.

Stap 3

Gebruik de volgende symbolen om de syntaxis te behouden: - komma's - om variabele parameters te scheiden - puntkomma - om het einde van de functiewaarde te definiëren Een door de gebruiker gedefinieerde functie zonder parameters ziet er dus als volgt uit: functie functienaam () {}; functienaam.

Stap 4

Gebruik de nieuw gemaakte UDF om de paginaweergave-instellingen te wijzigen of berekeningen uit te voeren en het resultaat te retourneren. Hiervoor wordt het return-commando gebruikt. Voorbeeld: functie som (a, u) {var c = (a + u); retourneer c;};

Stap 5

Profiteer van de mogelijkheid om een naamloze, door de gebruiker gedefinieerde functie te maken die kan worden aangeroepen door naar een variabele te schrijven of rechtstreeks. Deze functies worden gewoonlijk functieletters of lambda-functies genoemd.

Stap 6

Vouw het menu "Extra" in de bovenste werkbalk van het Open Office-toepassingsvenster uit om de bewerking van het maken van een aangepaste functie uit te voeren met de mogelijkheid om vervolgens de formules van het documentblad in te roepen en ga naar het item "Macro's".

Stap 7

Selecteer de sectie Macrobeheer en selecteer OpenOffice.org Basic. Een alternatieve manier om het gereedschap Macro-editor op te roepen, is door tegelijkertijd op de toetsen Alt + F11 te drukken.

Stap 8

Geef het huidige document op in de groep Macro en klik op de knop Nieuw.

Stap 9

Bevestig de uitvoering van de geselecteerde bewerking door op de OK-knop te drukken en voer de code in van de door de gebruiker gedefinieerde functie die moet worden aangemaakt: functie functienaam () functienaam = 1e functie.

Stap 10

Voer de waarde "= functienaam" (zonder haakjes) in de gewenste cel in het documentblad in.

Aanbevolen: