Een Programma Sluiten Vanaf De Opdrachtregel

Inhoudsopgave:

Een Programma Sluiten Vanaf De Opdrachtregel
Een Programma Sluiten Vanaf De Opdrachtregel

Video: Een Programma Sluiten Vanaf De Opdrachtregel

Video: Een Programma Sluiten Vanaf De Opdrachtregel
Video: Windows 10 Docker Desktop for Windows: Explained 2024, April
Anonim

De meeste computerprogramma's worden vrij traditioneel gesloten - door de optie Afsluiten (Afsluiten) in het menu te kiezen of door op het kruisje in de rechterbovenhoek van het programmavenster te klikken. Maar soms wordt het nodig om een programma te sluiten of een proces te "killen" vanaf de opdrachtregel.

Een programma sluiten vanaf de opdrachtregel
Een programma sluiten vanaf de opdrachtregel

instructies:

Stap 1

De redenen waarom een gebruiker een programma vanaf de opdrachtregel moet sluiten, kunnen heel verschillend zijn. Het is bijvoorbeeld nodig om een vastgelopen programma te sluiten dat niet op een andere manier kan worden gestopt, of het is nodig om een verdacht proces dat tijdens een computerscan wordt gedetecteerd, te "doden". Bovendien is dit de manier om het programma op de externe computer te sluiten.

Stap 2

Laten we eens kijken naar het sluiten van een programma vanaf de opdrachtregel met de teksteditor van Kladblok als voorbeeld. Open het: "Start" -> "Alle programma's" -> "Accessoires" -> "Kladblok". Open nu Opdrachtprompt: Start -> Alle programma's -> Accessoires -> Opdrachtprompt. Je kunt het ook openen door te selecteren: "Start" -> "Uitvoeren", dan cmd te typen in het veld dat verschijnt en op Enter te drukken.

Stap 3

De opdrachtregel is geopend. Nu moet u de lijst met processen achterhalen - hiervoor voert u de opdracht tasklist in en drukt u op Enter. Er verschijnt een lijst met alle processen die op het systeem worden uitgevoerd. Zoek de regel notepad.exe - dit is het proces van de teksteditor die we hebben geopend. Let op de kolom met getallen die direct achter de namen van de processen volgt - dit is de PID, de proces-ID.

Stap 4

Het proces zelf kan op twee manieren worden voltooid. De eerste is het gebruik van de naam (naam van de afbeelding) van het proces. Om Kladblok te sluiten, typt u bij een opdrachtprompt taskkill / f / im notepad.exe. Hier is de f-parameter de keuze voor geforceerde beëindiging van het programma. De parameter im geeft aan dat de naam van de procesafbeelding wordt gebruikt. Druk op Enter - de teksteditor wordt onmiddellijk gesloten.

Stap 5

De tweede, eenvoudigere manier houdt verband met het gebruik van de proces-ID. Het proces notepad.exe heeft bijvoorbeeld een PID van 4024 (de jouwe zal waarschijnlijk een andere hebben). Om het programma te sluiten, typt u in de opdrachtregel: taskkill / pid 4024, druk op Enter. Proces 4024 dat overeenkomt met de teksteditor wordt beëindigd en Kladblok wordt gesloten. Op deze manier kunt u de meeste processen beëindigen, met uitzondering van kritieke systeemprocessen - het besturingssysteem staat niet toe dat ze worden beëindigd.

Aanbevolen: