Een Programma Sluiten Vanaf De Opdrachtregel

Inhoudsopgave:

Een Programma Sluiten Vanaf De Opdrachtregel
Een Programma Sluiten Vanaf De Opdrachtregel

Video: Een Programma Sluiten Vanaf De Opdrachtregel

Video: Windows 10 Docker Desktop for Windows: Explained 2022, December
Anonim

De meeste computerprogramma's worden vrij traditioneel gesloten - door de optie Afsluiten (Afsluiten) in het menu te kiezen of door op het kruisje in de rechterbovenhoek van het programmavenster te klikken. Maar soms wordt het nodig om een ​​programma te sluiten of een proces te "killen" vanaf de opdrachtregel.

Een programma sluiten vanaf de opdrachtregel
Een programma sluiten vanaf de opdrachtregel

instructies:

Stap 1

De redenen waarom een ​​gebruiker een programma vanaf de opdrachtregel moet sluiten, kunnen heel verschillend zijn. Het is bijvoorbeeld nodig om een ​​vastgelopen programma te sluiten dat niet op een andere manier kan worden gestopt, of het is nodig om een ​​verdacht proces dat tijdens een computerscan wordt gedetecteerd, te "doden". Bovendien is dit de manier om het programma op de externe computer te sluiten.

Stap 2

Laten we eens kijken naar het sluiten van een programma vanaf de opdrachtregel met de teksteditor van Kladblok als voorbeeld. Open het: "Start" -> "Alle programma's" -> "Accessoires" -> "Kladblok". Open nu Opdrachtprompt: Start -> Alle programma's -> Accessoires -> Opdrachtprompt. Je kunt het ook openen door te selecteren: "Start" -> "Uitvoeren", dan cmd te typen in het veld dat verschijnt en op Enter te drukken.

Stap 3

De opdrachtregel is geopend. Nu moet u de lijst met processen achterhalen - hiervoor voert u de opdracht tasklist in en drukt u op Enter. Er verschijnt een lijst met alle processen die op het systeem worden uitgevoerd. Zoek de regel notepad.exe - dit is het proces van de teksteditor die we hebben geopend. Let op de kolom met getallen die direct achter de namen van de processen volgt - dit is de PID, de proces-ID.

Stap 4

Het proces zelf kan op twee manieren worden voltooid. De eerste is het gebruik van de naam (naam van de afbeelding) van het proces. Om Kladblok te sluiten, typt u bij een opdrachtprompt taskkill / f / im notepad.exe. Hier is de f-parameter de keuze voor geforceerde beëindiging van het programma. De parameter im geeft aan dat de naam van de procesafbeelding wordt gebruikt. Druk op Enter - de teksteditor wordt onmiddellijk gesloten.

Stap 5

De tweede, eenvoudigere manier houdt verband met het gebruik van de proces-ID. Het proces notepad.exe heeft bijvoorbeeld een PID van 4024 (de jouwe zal waarschijnlijk een andere hebben). Om het programma te sluiten, typt u in de opdrachtregel: taskkill / pid 4024, druk op Enter. Proces 4024 dat overeenkomt met de teksteditor wordt beëindigd en Kladblok wordt gesloten. Op deze manier kunt u de meeste processen beëindigen, met uitzondering van kritieke systeemprocessen - het besturingssysteem staat niet toe dat ze worden beëindigd.

Populair per onderwerp