Hoe Het Programmavenster Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Het Programmavenster Te Sluiten
Hoe Het Programmavenster Te Sluiten

Video: Hoe Het Programmavenster Te Sluiten

Video: Hoe Het Programmavenster Te Sluiten
Video: Nieuw Menu venster sluiten 2024, Mei
Anonim

Met de komst van de grafische interface van het Windows-besturingssysteem, begonnen alle applicaties in afzonderlijke vensters te openen. Elke gebruiker voert de bewerkingen uit om ze te openen, te sluiten, te minimaliseren en uit te breiden, in de regel zonder na te denken of zelfs maar te letten op het feit dat hij manipuleert met vensters en niet met video's, games, editors, enz. Dit komt omdat de methoden voor deze bewerkingen erg eenvoudig zijn.

Hoe het programmavenster te sluiten
Hoe het programmavenster te sluiten

instructies:

Stap 1

Klik op het pictogram met een kruis in de rechterbovenhoek van het toepassingsvenster - dit is de meest elementaire methode om elk venster in de grafische interface van het besturingssysteem te sluiten.

Stap 2

Gebruik de sneltoetsen die de klik op het sluitvensterpictogram dupliceren in alle moderne versies van Windows. Standaard is dit een combinatie van de alt="Image"- en F4-knoppen, hoewel dit met verschillende gespecialiseerde programma's kan worden gewijzigd.

Stap 3

Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van een geopend programmavenster op de taakbalk om toegang te krijgen tot het contextmenu, dat de opdracht bevat die u nodig hebt. Het kan op verschillende manieren worden geformuleerd, afhankelijk van de versie van het geïnstalleerde besturingssysteem - in Windows 7 is dit bijvoorbeeld de regel "Venster sluiten". Meestal moet u deze optie gebruiken in het geval van problemen in de werking van de toepassing waardoor u de methoden die in de vorige stappen zijn beschreven niet kunt gebruiken.

Stap 4

Start Taakbeheer als de problemen van het programma zo ernstig zijn dat het niet via de taakbalk kan worden gesloten. Druk hiervoor op de toetscombinatie Ctrl + alt="Image" + Delete. Als u de Windows 7-versie van het besturingssysteem gebruikt, start de manager niet meteen, maar wordt een extra menu geopend op het volledige scherm, waarin u de onderste regel - "Start Taakbeheer" moet selecteren.

Stap 5

Zoek het problematische programma in de lijst op het tabblad "Toepassingen", selecteer de regel en klik op de knop "Taak beëindigen". Hetzelfde kan worden gedaan door met de rechtermuisknop op deze regel te klikken en het item met dezelfde bewoording "Taak beëindigen" in het pop-upcontextmenu te selecteren.

Aanbevolen: