Een Programmavenster Kopiëren Copy

Inhoudsopgave:

Een Programmavenster Kopiëren Copy
Een Programmavenster Kopiëren Copy

Video: Een Programmavenster Kopiëren Copy

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Les 244 Photoshop - kopiëren met Alt toets 2023, Februari
Anonim

In sommige gevallen is het zeer noodzakelijk om het werkvenster van het programma te kopiëren. De resulterende afbeelding kan bijvoorbeeld naar de ondersteuningsdienst worden gestuurd, om het probleem later zelf op te lossen.

Een programmavenster kopiëren copy
Een programmavenster kopiëren copy

Het is nodig

  • - Een computer;
  • - toetsenbord

instructies:

Stap 1

Meestal worden programma's geleverd met een ingebouwd helpsysteem, wat handig is als u problemen ondervindt. Onderhoud van gespecialiseerde programma's, bijvoorbeeld voor boekhouding, belasting, bevolkingsboekhouding vereist speciale kennis, en in geval van problemen wenden specialisten zich tot systeembeheerders.

Stap 2

U kunt een e-mail sturen naar uw systeempersoneel met informatie over het probleem dat u ondervindt. Kopieer om overtuigend te zijn het programmavenster van het scherm.

Stap 3

Hiervoor is er een Print Screen-knop op het toetsenbord. Als u erop klikt, wordt de inhoud van het scherm naar het klembord gekopieerd. Uiterlijk verandert er niets, maar het venster van het geopende programma wordt opgeslagen op het klembord.

Stap 4

Als u met meerdere vensters hebt gewerkt en u hoeft alleen het actieve venster te kopiëren, drukt u voordat u op Print Screen drukt nog een toets - Alt, u slaat alleen het actieve venster op.

Stap 5

Om de gekopieerde afbeelding te materialiseren, is een grafische editor vereist. Hiervoor zijn applicaties zoals Photoshop of Coreldraft niet nodig, gebruik het standaard Paint programma. De schermafbeelding kan zelfs in Microsoft Word worden ingevoegd.

Stap 6

Selecteer het menu Start, vervolgens Alle programma's en vervolgens Accessoires en Paint. Zoek in het programmamenu het item "Bewerken", open het en klik op "Plakken". De gekopieerde schermafbeelding verschijnt in het programmavenster.

Stap 7

De afbeelding kan worden bewerkt. Met de gereedschappen voor selecteren en bijsnijden kunt u het formaat van de afbeelding wijzigen. Het penseel of potlood wordt gebruikt om het belangrijkste gebied van de afbeelding te schetsen. De voorbereide afbeelding kan worden opgeslagen in JPEG-indeling.

Stap 8

Klik op "Bestand", ga naar de regel "Opslaan als". Selecteer in het geopende venster het gewenste bestandsformaat, geef het opslagpad op of laat het als standaard. Voeg het resulterende grafische bestand toe aan de brief die is opgesteld voor de systeembeheerder.

Stap 9

Als een exacte kopie van het scherm voldoende is, plakt u de schermafbeelding in Paint en slaat u deze ongewijzigd op.

Populair per onderwerp