Hoe Computerbeheerder Uit Te Schakelen?

Inhoudsopgave:

Hoe Computerbeheerder Uit Te Schakelen?
Hoe Computerbeheerder Uit Te Schakelen?

Video: Hoe Computerbeheerder Uit Te Schakelen?

Video: Hoe Computerbeheerder Uit Te Schakelen?
Video: Windows 10 Programma's uitschakelen 2024, Mei
Anonim

Het computerbeheerdersaccount geeft u maximale controle over het besturingssysteem. Maar tegelijkertijd loopt het besturingssysteem een maximaal risico. Dit is met name het geval als de gebruiker die eigenaar is van het beheerdersaccount onervaren is en, bij toeval, systeemprocessen kan beïnvloeden. Het vergroot ook de kans dat malware een negatief effect heeft op het besturingssysteem.

Hoe de computerbeheerder uit te schakelen?
Hoe de computerbeheerder uit te schakelen?

Noodzakelijk

Computer met Windows-besturingssysteem

instructies:

Stap 1

Als u een gewone pc-gebruiker bent en u zich niet diep in systeemprocessen hoeft te verdiepen en het besturingssysteem hoeft af te stellen, is het beter om de computerbeheerder uit te schakelen. Deze procedure wordt besproken aan de hand van het voorbeeld van het besturingssysteem Windows 7. Klik op "Start" en open "Configuratiescherm". Selecteer in het Configuratiescherm Accounts toevoegen of verwijderen.

Stap 2

Klik in het venster dat verschijnt op "Een account aanmaken". Vink vervolgens in het geopende venster "Algemene toegang" aan. Voer de naam van uw nieuwe account in en klik vervolgens onderaan het venster op 'Een account maken'. Er wordt een nieuw account aangemaakt. Zij is het die zal worden gebruikt om in te loggen op het systeem.

Stap 3

Open nu opnieuw het "Configuratiescherm" en selecteer het onderdeel "Administratieve hulpmiddelen". Er verschijnt een venster. Zoek daarin het onderdeel "Computerbeheer" en dubbelklik erop met de linkermuisknop. Selecteer vervolgens de optie Lokale gebruikers en groepen. Klik daarna met de linkermuisknop op de regel "Gebruikers" en zoek "Computerbeheerder" in de lijst.

Stap 4

Klik vervolgens met de rechtermuisknop op dit account en selecteer Eigenschappen in het contextmenu. Vink het vakje aan naast de regel 'Dit account uitschakelen'. Klik op "Toepassen" en OK. Start nu uw computer opnieuw op, waarna deze zal starten met uw nieuwe account.

Aanbevolen: