Hoe Xp En Windows 7 Op één Computer Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Xp En Windows 7 Op één Computer Te Installeren
Hoe Xp En Windows 7 Op één Computer Te Installeren

Video: Hoe Xp En Windows 7 Op één Computer Te Installeren

Video: Hoe Xp En Windows 7 Op één Computer Te Installeren
Video: How to install Windows® XP and Windows® 7 on the same computer [Dual Boot] 2024, Mei
Anonim

Sommige gebruikers van pc's, vooral gamers en programmeurs, gebruiken vaak twee besturingssystemen op dezelfde computer. Een populair paar is Windows XP en Windows 7, waarbij de eerste voor hoge prestaties en de laatste met de beschikbaarheid van de nieuwste software en applicaties.

Hoe xp en Windows 7 op één computer te installeren
Hoe xp en Windows 7 op één computer te installeren

Noodzakelijk

Programma's uit de Acronis-serie

instructies:

Stap 1

Om twee besturingssystemen op één computer te installeren, moet u eerst het primaire besturingssysteem en alle gegevens op de harde schijf van de harde schijf verwijderen. Gebruik hiervoor Acronis Disc Director of Acronis True Image, evenals andere programma's voor het werken met HHD die onder DOS draaien. Alle formattering van de harde schijf moet in DOS-modus gebeuren.

Nadat u de harde schijf in hetzelfde programma hebt geformatteerd, moet u de harde schijf opsplitsen in verschillende delen, sectoren, bijvoorbeeld 2 of 3, voor verschillende versies van Windows en, indien gewenst, voor bestanden met muziek, video's, foto's, documenten, enz.

Stap 2

Windows XP vereist minimaal 20 GB vrije ruimte op de sector, voor Windows 7 - 50 GB. Denk ook aan de hoeveelheid programma's die u in de toekomst op deze sectoren zult installeren.

Kies nu welk systeem u standaard het hoofd- en opstartsysteem wilt maken. Het moet worden geïnstalleerd door uw cd / dvd-rom in te stellen als het eerste opstartgebied in het BIOS. Plaats de installatieschijf met het besturingssysteem, bijvoorbeeld Windows XP, en installeer deze zoals gewoonlijk, maar de primaire schijf (C:).

Stap 3

Nadat u Windows XP volledig hebt geïnstalleerd en geactiveerd, gaat u verder met Windows 7 als dit besturingssysteem door u als extra besturingssysteem is geselecteerd. Installeer het ook vanaf een speciale schijf door de eerste opstartsector in het BIOS op te nemen - cd / dvd-rom, maar deze keer op de secundaire schijf (D:).

Nadat u het tweede besturingssysteem hebt geïnstalleerd, start u de computer opnieuw op en wanneer u deze inschakelt, ziet u een zwart scherm waarop u wordt gevraagd om te kiezen welk besturingssysteem u wilt starten - XP of 7. Als binnen 30 seconden na het opstarten van de computer, het besturingssysteem wordt niet geselecteerd met de toetsen omhoog en omlaag op het toetsenbord, standaard wordt het systeem opgestart dat op de primaire schijf is geïnstalleerd.

Aanbevolen: