De Locatie Van De Taakbalk Wijzigen

Inhoudsopgave:

De Locatie Van De Taakbalk Wijzigen
De Locatie Van De Taakbalk Wijzigen

Video: De Locatie Van De Taakbalk Wijzigen

Video: De Locatie Van De Taakbalk Wijzigen
Video: De opmaak van de taakbalk aanpassen in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Standaard bevindt de taakbalk in Windows zich onderaan het scherm, maar dit betekent niet dat de gebruiker de positie en het uiterlijk van het paneel niet naar wens kan aanpassen of opties kan instellen om het volledig te verbergen. Om de locatie van de taakbalk te wijzigen, moet u verschillende stappen ondernemen.

De locatie van de taakbalk wijzigen
De locatie van de taakbalk wijzigen

instructies:

Stap 1

Verplaats de muiscursor naar de onderkant van het scherm en klik met de rechtermuisknop op de taakbalk in een vrije ruimte. Klik in het vervolgkeuzemenu met de linkermuisknop op het item "Dock the taskbar" om de ingestelde markering te verwijderen. Plaats de cursor in een vrije ruimte van de taakbalk, druk op de linkermuisknop. Houd het ingedrukt en schuif het paneel naar de linker-, rechter- of bovenrand van het scherm. Klik nogmaals met de rechtermuisknop op het paneel en plaats in het vervolgkeuzemenu een markering tegenover het item "Dock the taskbar".

Stap 2

Om de taakbalk te "verbergen", klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u Eigenschappen in het vervolgkeuzemenu, of klikt u met de linkermuisknop op het paneel en drukt u op alt="Afbeelding" en Enter. Als u het eigenschappenvenster van de taakbalk niet kunt openen vanaf het bureaublad, selecteert u "Configuratiescherm" in het menu "Start" en klikt u op het pictogram "Taakbalk en startmenu" in de categorie "Vormgeving en thema's". Ga in het geopende eigenschappenvenster naar het tabblad "Taakbalk" en stel de markering in het veld "Taakbalk automatisch verbergen" in. Klik op de knop Toepassen en sluit het venster.

Stap 3

Om een snelstartpaneel van een toepassing toe te voegen, klikt u met de rechtermuisknop op de taakbalk en selecteert u de regel "Snel starten" in het submenu "Werkbalken". Plaats een marker tegenover dit item. Plaats de muiscursor op het pictogram van de toepassing die u aan de balk Snel starten wilt toevoegen. Houd de linkermuisknop ingedrukt en sleep het pictogram naar het paneel. Daarna kunt u het pictogram van het bureaublad verwijderen. Als er niet genoeg ruimte is op Snel starten om alle gewenste pictogrammen weer te geven, verwijdert u het vinkje van de Dock-taakbalk en gebruikt u de muis om de grootte van Snel starten aan te passen. Na - pin de taakbalk opnieuw.

Aanbevolen: